Orderud-siktede fengslet igjen

Forhørsretten i Lillestrøm har bestemt at alle de fire trippeldrapssiktede må sitte fire nye uker i varetekt. Per Kristian og Veronica Orderud påkjærer kjennelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk medhold i at Per Kristian og Veronica Orderud, Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød må sitte bak lås og slå i fire nye uker, til tross for at det ikke ble lagt fram nye bevis under fengslingsmøtene i Nedre Romerike forhørsrett i går og i dag.

Retten mener fortsatt at det er mer sannsynlig at de fire er involvert i trippeldrapet, enn at de ikke er det. Forhørsretten mener også det er fare for bevisforspillelse.

Forsvarerne til Orderud-ekteparet vil påkjære kjennelsen, mens de to andre valgte å ta betenkningstid.

- Jeg oppfatter kjennelsen som ganske kald i forhold til de hjerteskjærende forholdene som forhørsretten har fått høre om, sa Veronica Orderuds forsvarer, Frode Sulland, til pressen.

Han ser ikke hvordan klienten hans skal klare å komme gjennom fire nye uker i fengsel.

Forsvarerne mener at politiet er helt uten bevis som knytter de drapssiktede direkte til ugjerningen.

Utsatte avgjørelsen

Både Kristin og Lars ble fremstilt i forhørsretten i går. Dommer Reidar O. Weng bestemte seg for å ikke avsi kjennelser før Veronica og Per Kristian ble fremstilt i dag.

Ved 15-tida i dag var samtlige fengslingsmøtene over. Dommeren brukte så over fire timer på å skrive ut kjennelsene, som ble lest opp i to omganger. Alle de fire siktede var tilstede.

Eks-kjærestene Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød fikk kjennelsene lest opp først. De forlot rettssalen uten å se på hverandre og virket begge nedslåtte over resultatet.

Nedbrutt

Kristin Kirkemo (26) virket imidlertid ikke spesielt tynget av alvoret da hun kom til retten i går og i dag. Halvsøsteren Veronica (27) virket derimot psykisk nedbrutt og forlot rettssalen gråtkvalt. Forsvareren hennes, Frode Sulland, mener det ikke lenger er forsvarlig å holde henne innesperret. Ved fortsatt varetekt ba han retten om å la henne bli flyttet til en behandlingsinstitusjon.

Veronica fikk en klem av ektemannen Per Kristian Orderud(45). Han virket ved godt mot da han møtte i rettssal tre i dag, men var bekymret for konas helsetilstand. Per Kristian Orderud nektet å forklare seg i retten fordi forsvareren Cato Schiøtz ikke får innsyn i politidokumentene om attentatsforsøkene mot Anne Orderud Paust.

Ingen tilståelser

Ingen av de siktede har tilstått selve drapet. En mobilotelefonutskrift viser at Grønnerød fikk en telefonsamtale hjemme på Frogner i Oslo den natta trippeldrapet ble begått på Sørumsand. Kristin Kirkemo har ikke alibi for hele mordnatta. Ekteparet Orderud har gitt hverandre alibi.