Orderud til justismord- kommisjonen

Ekteparet Per og Veronica Orderud ber om at saken blir behandlet av Gjenopptakelseskommisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Om noen uker leverer det trippeldrapsdømte ekteparet sin søknad om gjenopptakelse til den nyeopprettede Gjenopptakelseskommisjonen. Det opplyser parets privatetterforsker Harald Olsen til P4 Nyhetene.

Klamrer seg til håpet

Han og advokat Frode Sulland har de siste dagene finpusset på søknaden. Ekteparet er dømt til 21 år fengsel for medvirkning til trippeldrapet på Orderud gård. For tiden soner de sine straffer i Skien fengsel, men ekteparet har helt siden de ble pågrepet nektet for å ha drept sine slektninger.

- Begge to er selvsagt forventningsfulle. De har jo ikke noe annet å klamre seg til enn en gjenopptakelse, sier Harald Olsen til P4 Nyhetene.

Nye spor

Årsaken til at ekteparet krever saken gjenopptatt er manglende etterforskning av barnålsporet fra politiet side. To barnnåler som ble funnet på en sokk og en parykk som Kristin Kirkemo Haukeland eide, kom i søkelyset mot slutten av rettssaken. Nålene kan stamme fra et av trærne rundt kårboligen der de tre ble funnet drept. Ekteparets forsvarere mener DNA-analyse kan avklare om barnålene som ble funnet stammer fra Orderud gård.

I tillegg varsler Olsen at nye spor som ikke er etterforsket tidligere vil bli overlevert den nyopprettede kommisjonen. Han ønsker ikke å gå inn på hva de nye sporene dreier seg om, men mener det er interessante opplysninger som det er grunn til å gå videre med.

Kommisjonsleder Janne Kristiansen har myndighet til å beordre ny etterforskning eller innlede etterforskning selv.

GÅR VIDERE:</B> Per og Veronica Orderud håper at privatetterforsker Harald Olsen og advokat Frode Sulland kan få dem løslatt og frifunnet for trippeldrap.