Orderud truer med fotonekt

Ekteparet Per og Veronica Orderud er lei fotografer som tar bilder av dem til stadighet. Nå truer det trippeldraptiltalte ekteparet med fotoforbud under rettssaken dersom ikke media gir dem litt fred.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparets advokater har sendt et brev til de største nyhetsredaksjonene i landet og gitt dem et ultimatum, skriver Aftenposten i dag.

- Enten kutter man ut fotograferingen, eller så kommer ekteparet Orderud til å nekte å stille opp til fotografering når rettssaken begynner.

Advokat Frode Sulland sier til avisen at hvis ett presseorgan forbryter seg mot forbudet, så vil det gå ut over alle andre.

Søndag trykket VG et bilde av Per Orderud, og ifølge bildeteksten var bildet tatt lørdag. Sulland sier at han vil ta saken direkte opp med VG. Han mener kanskje redaksjonen ikke hadde mottat brevet med fotoultimatumet da avisen tok bildet.

Ifølge norsk lov er det ikke lov til å fotografere tiltale i rettsalen eller til og fra retten, med mindre de tiltalte selv gir sitt samtykke. Ekteparet Orderud planlegger å gi media en slik tillatelse den første rettsdagen, men under forutsetning at de ikke blir fotografert før den tid.

(Dagbladet.no)