Orderud-vitne pågrepet etter biljakt

Et av vitnene i Orderud-saken, Gøran Beck (28), ble i formiddag pågrepet av politiet etter en biljakt som endte i veggen på Vigeland-museet i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet kjørte han en stjålet Audi personbil i Halvdan Svartes gate, da han plutselig fikk øye på en av politiets patruljebiler like før klokken 11 fredag. Polititjenestemennene visste ikke at bilen var stjålet, men la seg på hjul siden Audien spant av gårde i stor fart. Etter et par minutters jakt fikk bilen et ublidt møte med veggen på Vigeland-museet ved Frognerparken på Oslos vestkant. Gøran Beck ble pågrepet og siktet for biltyveri, mens en kamerat som var med i bilen stakk av.

Kameraten unnslapp politiet ved å legge seg i en bekk like ved. Der ble han funnet bevisstløs av tilfeldig forbipasserende politifolk en time senere. Mannen måtte kjøres til Ullevål sykehus, og politiet antar at han har besvimt på grunn av nedkjøling.

- Man kan vel si at de to har hatt en dårlig dag, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad i Oslo politidistrikt.

Dette er ikke første gang involverte i Orderud-saken forsøker å kjøre bil ved Frognerparken. Tiltalte Lars Grønnerød ble i mars i fjor pågrepet med store mengder amfetamin, etter at en vill biljakt endte i et veiskilt i parken.

(NTB)

PÅGREPET: Gøran Beck (28) ble fredag formiddag pågrepet av politiet etter en biljakt som endte i veggen på Vigeland-museet i Oslo. Her har Viking kommet til stedet for å hente bilen.