Orderudsaken ikke klar før jul

Riksadvokaten blir ikke ferdig med trippeldrapssaken i Sørum før jul, skriver Romerikes Blad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi blir i hvert fall ikke ferdig før jul, sier statsadvokat Ingunn Fossgard hos riksadvokaten.

Riksadvokaten må bestemme seg for om han skal ta ut tilale mot Per Kristian og Veronica Orderud, Kristin Kirkemo Haukeland og Lars Grønnerød.

Romerikes Blad skriver at de har grunn til å tro at det blir tatt ut tiltale for tre overlagte drap og to attentatforsøk eller medvirkning til dette.

To siktedes forsvarere har sendt over sin redegjørelse til riksadvokaten hvor de gjør rede for hvordan de mener saken står.

Advokatene uenige

De fire siktede har hver sin forsvarer, og mens Kristin Kirkemos forsvarer, Frode Sulland, ikke ønsker å kommentere sin redegjørelse til riksadvokaten, snakker Per Kristian Orderuds forsvarer, Cato Schiøtz. Han sier til Romerikes Blad at han har forsøkt å oppsummere momentene som taler for sin klient.

Kristin Kirkemo Haukelands forsvarer, Tor Kjærvik, undres over at hans kolleger velger å komme med innspill mens tiltalespørsmålet vurderes. Han har i steden sendt et brev til riksadvokaten hvor han begrunner hvorfor han ikke vil komme med noen prosedyrer før en eventuell rettssak, og har samtidig bedt om innsyn i de andre forsvarernes brev til riksadvokaten.

Lars Grønnerøds forsvarer, Steinar Wiik Sørvik, mener også at det Sulland og Schiøtz gjør er uvanlig.

Kristin Kirkemo Haukland og Veronica Orderuds far, Sverre Martin Kirkemo, sier til Romerikes Blad at han håper saken blir avgjort raskest mulig.

Dagbladet.no