Ordet som utløste den diplomatiske krisen: «Middelaldersk»

Den diplomatiske krisen mellom Sverige og Saudi-Arabia var et faktum etter at Sveriges utenriksminister Margot Wallström omtalte Saudi-Arabias straffemetoder som middelalderske.

BØYER IKKE AV: Den svenske utenriskministeren får kritikk av anonyme partikilder for å ha opptrådt klønete og udiplomatisk, men selv mener hun at hun ikke har noe å skamme seg over. Foto: EPA/CLAUDIO BRESCIANI
BØYER IKKE AV: Den svenske utenriskministeren får kritikk av anonyme partikilder for å ha opptrådt klønete og udiplomatisk, men selv mener hun at hun ikke har noe å skamme seg over. Foto: EPA/CLAUDIO BRESCIANI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sveriges utenriksminister Margot Wallström har vært klar i sin kritikk av forholdene for demokrati og menneskerettigheter i Saudi-Arabia, og har gått særlig hardt ut mot dommen mot den Saudiarabiske bloggeren Raif Badawi.Badawi er dømt til tusen piskeslag for å ha fornærmet islam.

Wallström ble hindret i å tale under et møte i Den arabiske liga i Kairo mandag, etter påtrykk fra Saudiarabia. Torsdag sa Sverige opp den militære samarbeidsavtalen med Saudi-Arabia. Saudi-Arabia kalte hjem sin ambassadør i Sverige tidligere denne uka.

- Udiplomatisk Forholdet mellom de to landene er iskaldt, og bakgrunnen skal særlig være at Wallström omtalte Saudi-Arabias straffemetoder som middelalderske, skriver Aftonbladet.Avisa siterer også en rekke kilder i sveriges to største partier, Socialdemokraterna og Moderaterna, som mener at Wallström har opptrådt klønete og udiplomatisk.

- Man bruker ikke slik språk i diplomatiet, selv om man skal være tydelig på hva man mener, og stå opp for menneskerettigheter. Det er rett og slett for dårlig. Tyskland har framført samme type kritikk uten å få denne reaksjonen, sier kilden til Aftonbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer