Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ordfører: - Alle lurte på om det var noen de kjente

Tre omkomne fra Rogaland - fem fra Hordaland.

 FLAGG PÅ HALVSTANG:  Ulykkeshelikopteret fra bare noen minutter fra bestemmelsesstedet Flesland, der det har vært flagget på halv stang siden fredag. I dag skal statsministeren og kronprinsparet møte de pårørende her. Foto: Emil Breistein, NTB Scanpix.
FLAGG PÅ HALVSTANG: Ulykkeshelikopteret fra bare noen minutter fra bestemmelsesstedet Flesland, der det har vært flagget på halv stang siden fredag. I dag skal statsministeren og kronprinsparet møte de pårørende her. Foto: Emil Breistein, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre av de omkomne i helikopterulykken kommer fra Rogaland og fem fra Hordaland.

En kommer fra Sandnes og to fra Strand kommune, melder NRK Dagsnytt.

Bergensavisen skriver at fire av de omkomne bor i Bergen og en i Os kommune. Bergens Tidende har samme opplysninger. Byrådsleder Harald Schjelderup bekrefter overfor Bergens Tidende at det er omkomne fra Bergen, men opplyser ikke antall.

- Folk her har vært preget at det som har skjedd siden det ble bekreftet i går ettermiddag at to herfra er omkommet.  Allerede da ulykken ble kjent begynte folk å snakke om det kunne være noen de kjente, sier ordfører i Strand kommune, Irene Heng Lauvsnes (H), til Dagbladet.

Strand med 12 000 innbyggere er kommunen i landet med nest høyest andel av oljearbeidere i forhold til folketall.

- Alle vet hvem alle er, og minnene etter «Alexander L. Kielland»-ulykken sitter i. Da ble også Strand hardt rammet, sier ordføreren.

Ialt 123 av de 212 om bord mistet livet da plattformen kantret fredag 27. mars 1980.

Ordføreren kjenner ikke personlig de omkomne i ulykken på Turøy i Hordland i går, men vet hvem de er.
 
Prest og kriseteam
Det var prestens oppgave først å ta kontakt med pårørende da de menneskelige konsekvensene av helikopterstyrten raskt var klar.

Deretter var kommunens kriseteam i kontakt med pårørende.

- Kriseteamet er klar i dag og framover også hvis noen har behov for hjelp. Pårørende har reist til samling i Bergen i dag, og kommunens team er klare til de kommer hjem, sier ordfører Rene Heng Lauvsnes.

Hele Norges coronakart