Drapsetterforskning på Kolbotn:

Ordfører: - Berører mange

Politiet har satt i gang en drapsetterforskning etter at et ektepar på Kolbotn ble funnet døde onsdag. Nå jobber politiet med å få klarhet i hendelsesforløpet, og de avdøde obduseres torsdag.

ÅSTEDET: Her fraktes en båre ut av leiligheten på åstedet i Kolbotn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ÅSTEDET: Her fraktes en båre ut av leiligheten på åstedet i Kolbotn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til onsdag opplyste Øst politidistrikt at de har iverksatt en drapsetterforskning etter at to voksne personer ble funnet døde i en leilighet på Kolbotn i Nordre Follo kommune.

Ordføreren i Nordre Follo, Hanne Opdan, sier til Dagbladet at det er en tragisk hendelse.

- Dette er en hendelse som berører og går dypt inn på mange. Kommunen er ikke større enn at mange kjenner hverandre. Derfor berøres mange på Kolbotn og andre steder i kommunen, sier hun.

Iverksatt kriseteam

De avdøde er en mann og en kvinne i 40-åra som var gift, og de døde som følge av en alvorlig voldshendelse. Både mannen og kvinnen ble funnet med store skader, og begge ble bekreftet omkommet på stedet.

Paret har mindreårige barn som blir ivaretatt av nær familie.

- Nå er det viktig at også vi som lokalsamfunn, beskytter og har omsorg for, alle de som er nærmest berørt av denne tragiske hendelsen, sier ordfører Opdan.

BERØRT: Ordfører Hanne Opdan i Nordre Follo kommune. Foto: Fredrik Hagen / NTB
BERØRT: Ordfører Hanne Opdan i Nordre Follo kommune. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Opdan forteller at kommunen har iverksatt kriseteam.

- Barna er første prioritet og de blir ivaretatt på best mulig måte. Familie, pårørende og deres omgivelser blir også tatt hånd om og får tilbud og oppfølging.

Kommunen har også utvidet åpningstida til Rask psykisk helsehjelp for å være tilgjengelig for flere av kommunens innbyggere.

Politiet vurdert habilitet

Mannen har bakgrunn fra politiet og har de siste åra vært ansatt på Politihøgskolen. Dagbladet har vært i kontakt med pressevakten til Politihøgskolen, som bekrefter at en av de døde var ansatt hos dem.

Torsdag bekreftet også en av hans tidligere politiarbeidsgivere overfor Dagbladet at han var ansatt hos dem for noen år siden.

OMTANKE: Noen har lagt ned blomster utenfor åstedet. Foto: Maja Walberg Klev/Dagbladet
OMTANKE: Noen har lagt ned blomster utenfor åstedet. Foto: Maja Walberg Klev/Dagbladet Vis mer

På grunn av mannens tilknytning til politiet, har Øst politidistrikt derfor vurdert habiliteten til dem som jobber med saken.

- Vi tok en vurdering på om det kunne foreligge forhold om habilitet i politiet, og vår konklusjon er at det er habilitet, sier politiadvokat i Øst politidistrikt, Nina Marthinsen, til Dagbladet.

- Ikke andre involverte

Onsdag opplyste politiet at det ikke var mistanke om at noen andre enn de to avdøde har vært andre involvert i drapssaken.

- Vi er fortsatt av den oppfatning at det ikke er andre involverte i saken, sier politiadvokat i Øst politidistrikt, Nina Marthinsen, til Dagbladet torsdag.

Politiadvokaten sier at de enda ikke har fått noen flere opplysninger eller en klar formening om hendelsesforløpet i saken.

ETTERFORSKER: Natt til onsdag opplyser Øst politidistrikt at de har iverksatt drapsetterforskning etter at to voksne personer har dødd som følge av en alvorlig voldshendelse på tettstedet Kolbotn i Nordre Follo kommune. Vis mer

- Vi har ikke fått klarhet i hendelsesforløpet, og det er hovedspørsmålet vi ønsker å få besvart gjennom etterforskningen. Derfor har vi igangsatt en bred og grundig etterforskning, sier Marthinsen.

Etterforskerne er i gang med å sikre seg bevis i saken, og gjennomfører nå avhør av vitnene som dreier seg om familie, omgangskrets og andre.

Marthinsen ønsker imidlertid ikke å gå inn på hvem som avhøres i saken, eller om det var noen vitner til selve hendelsen.

Ikke funnet skytevåpen

Marthinsen opplyser til Dagbladet at obduksjonen av de avdøde igangsettes i løpet av torsdag.

Hun understreker at politiet ikke enda har en klar formening om hva som har skjedd, men de håper at obduksjonen vil kunne gi noen svar i drapsetterforskningen.

- Vi har ikke noe nye opplysninger om hendelsesforløpet eller mistenkte, sier politiadvokaten til Dagbladet.

De to avdøde ble begge funnet med flere skader, og Marthinsen vil ikke gå inn på hvilke typer skader de har.

Likevel understreker hun at politiet tidligere har opplyst at det ikke er gjort noe beslag av skytevåpen i leiligheten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer