Tror kvinne ble drept:

Ordfører: - En voldsom hendelse

Politiet har startet drapsetterforskning, etter at en kvinne ble funnet død på Varaldsøy i Kvinnherad torsdag kveld.

VARALDSØY: En kvinne ble funnet drept torsdag kveld, og politiet har startet en drapsetterforskning: Reporter: Agusta Magnusdottir. Foto: Gunn-Bente Stølen / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Kvinnen ble funnet utendørs og foreløpige funn taler for at hun ble drept, skriver politiet i en pressemelding.

De ble varslet om hendelsen på Varaldsøy i Kvinnherad klokka 20.40 torsdag kveld.

Åstedet er i natt avsperret, og kriminalteknikere vil komme til stedet fredag formiddag. Store ressurser er satt på saken, opplyser politiet.

En person har fått status som siktet og ble pågrepet i nærheten av stedet der kvinnen ble funnet, skriver politiet. Den siktede mannen ble fraktet til Bergen Sentrum politistasjon, og vil få oppnevnt forsvarer i løpet av dagen.

- Alvorlig

Den drepte er ikke formelt identifisert, men politiet mener å vite identiteten hennes.

Kvinnens pårørende er varslet.

- Dette er selvsagt en alvorlig hendelse i ei lita bygd, og dette er ikke noe man tenker man skal møte på. Det er en voldsom hendelse, som selvsagt setter sitt preg, så nå er det viktig at vi tar vare på hverandre i denne fasen av denne tragiske hendelsen, sier ordfører Hans Inge Myrvold i Kvinnherad kommune til Dagbladet fredag morgen.

- TRAGISK: Ordfører Hans Inge Myrvold i Kvinnherad kommune sier det er etablert et møtested for øyas innbyggere, dersom noen skulle ha behov for å snakke. Foto: Privat
- TRAGISK: Ordfører Hans Inge Myrvold i Kvinnherad kommune sier det er etablert et møtested for øyas innbyggere, dersom noen skulle ha behov for å snakke. Foto: Privat Vis mer

- Det gjør selvsagt inntrykk å bli presentert for det scenarioet som politiet gjorde i natt.

Kriseteam

Ordføreren dro selv til øya, som har knappe 250 innbyggere, torsdag kveld, og vil være til stede utover dagen.

- Mange kjenner mange og det er viktig at vi støtter hverandre.

Det er etablert et møtested på øyas ungdomshus fra klokka 10, for dem som ønsker noen å snakke med, forteller ordføreren.

- Vi ønsker også å ivareta den lokale branntroppen som var en del av redningsarbeidet og det akuttmedisinske arbeidet, og ikke minst sørge for at alle som bor på Varaldsøy har en plass å komme til nå.

- Vi etablerte også kriseteamet i kommunen i går for oppfølging.

Lite informasjon

Politiet har foreløpig vært ordknappe om saken, men det er varslet ny oppdatering rundt klokka 10.

- På nåværende tidspunkt, og gitt situasjonen, kan jeg ikke si så mye om hendelsen eller forløpet. Nå driver politiet sitt arbeid og de må få lov til å kommentere de forholdene, sier Myrvold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer