RUTINERTE FRP-ORDFØRERE:  Askøy-ordfører Knut Hanselmann (til høyre) - som mener Fremskrittspartiet nå må dempe språkbruken i innvandringsspørsmål - her i prat med ordfører-kollega Terje Søviknes i Os kommune på Frps landsmøte på Gardermoen i fjor. FOTO: LISE ÅSERUD, SCANPIX.
RUTINERTE FRP-ORDFØRERE: Askøy-ordfører Knut Hanselmann (til høyre) - som mener Fremskrittspartiet nå må dempe språkbruken i innvandringsspørsmål - her i prat med ordfører-kollega Terje Søviknes i Os kommune på Frps landsmøte på Gardermoen i fjor. FOTO: LISE ÅSERUD, SCANPIX.Vis mer

Ordfører: - Frp må dempe språkbruken

Tror vi vil få en annen diskusjon om innvandring i årevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Askøy-ordfører Knut Hanselmann (Frp) i Askøy mener terrorangrepene gjør at Fremskrittspartiet må slutte å snakke om at innvandrere ødelegger norsk kultur.

Han vil heller fokusere på ressursspørsmål.

Ordføreren sier til Bergens Tidende at han tror angrepene og Breiviks manifest vil få varige konsekvenser for hvordan partiet framstår.


- Annen type operasjon - Jeg tror vi vil få en annen type diskusjon når det gjelder innvandring. Ikke bare i valgkampen, men i år framover.

- Frp er partiet som vil ha minst innvandring i Norge, og det kommer vi fortsatt til å hevde. Men språkbruken må bli helt annerledes og mer saklig, sier han.

Han mener det blir feil å fokusere så mye på kultur.

- Vi bør fokusere på ting som at kommunene ikke har kapasitet til å ta imot flere når det gjelder mottaksapparat, integrering, barnevern og lignende. Det kan vi ha en saklig og grei diskusjon rundt, i motsetning til å snakke om kultur og at samfunnet blir revet i filler, mener han.

(NTB).

 FORTSATT I RIKSPOLITIKKEN:  Askøy-ordfører og tidligere storingsrepresentant Knut Hanselmann i et møte oktober 2010 om Treholt-saken i EOS-utvalget (Stortingets kontrollorgan med etterretningstjenesten og Politiets sikkerhetstjeneste. Fra venstre rundt bordet: Svein Grønnern, Trygve Harvold, Wenche Elizabeth Arntzen, Theo Koritzinsky, Knut Hanselmann og Henrik Magnusson.
FOTO: ERIK JOHANSEN, SCANPIX .
FORTSATT I RIKSPOLITIKKEN: Askøy-ordfører og tidligere storingsrepresentant Knut Hanselmann i et møte oktober 2010 om Treholt-saken i EOS-utvalget (Stortingets kontrollorgan med etterretningstjenesten og Politiets sikkerhetstjeneste. Fra venstre rundt bordet: Svein Grønnern, Trygve Harvold, Wenche Elizabeth Arntzen, Theo Koritzinsky, Knut Hanselmann og Henrik Magnusson. FOTO: ERIK JOHANSEN, SCANPIX . Vis mer