Ordfører: - Hold dere hjemme!

Oslo- og Lillestrøm-folk reiser til Ullensaker for å trene. Det får ordføreren til å reagere.

ØKT PÅGANG: Treningssentrene i Ullensaker kommune merker økt pågang etter nedstenging i Lillestrøm og Oslo. Foto: Haakon Søberg
ØKT PÅGANG: Treningssentrene i Ullensaker kommune merker økt pågang etter nedstenging i Lillestrøm og Oslo. Foto: Haakon Søberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag forrige uke stengte Oslo alle treningssentrene som et tiltak for å slå ned på smittespredningen. Mandag fulgte Lillestrøm etter.

Da flyktet de treningsglade til Asker og Bærum, som også måtte se seg nødt til å stenge.

Nå melder Romerikes Blad at Oslo- og Lillestrøm-folk reiser til Ullensaker kommune for å trene, og viser bilder av kø utenfor Sats på Jessheim.

Flere treningssentre varsler om økt pågang. Sportica på Kløfta har valgt å stoppe innmeldingen.

«Det er en enorm pågang fra folk som vil bli medlem av senteret fra andre områder enn det vi normalt har vår kundemasse fra. For å unngå at kommunen skal få flere grunner til å måtte stenge oss ned har vi innført dette tiltaket for å være med og stoppe unødvendig smittespredning», skriver treningssenteret på Facebook.

Ser en økning

Daglig leder i Fresh Fitness, Lars Fredrik Strøm-Håkonsen, ser en økning i antall personer fra andre kommuner.

- Men den største andelen er fortsatt de som trener på Jessheim. Vi håper at våre medlemmer følger tiltakene som er iverksatt i hver kommune. Så er det sånn at en del av våre medlemmer kan trene på ulike sentre, det ligger i medlemsavtalen, sier han.

Likevel oppfordrer han til at medlemmene holder seg i hjemkommunen.

Kommunikasjonsansvarlig i Sats, Malin Selander, sier til Romerikes Blad at de har sett en viss økning av besøkende på Sats Jessheim.

- Det er medlemskapet som styrer tilgangen til treningssentrene og de som har regionmedlemskap har dermed tilgang til flere sentre. Oslo kommune har vært tydelige på at de boende i området skal holde seg hjemme og vi oppfordrer derfor våre medlemmer i Oslo til å følge de retningslinjene, sier hun til Dagbladet.

Hun understreker at de tar smittevern på alvor, og at det kan bli kø utenfor senteret da de stenger dørene når det er fullt på innsida.

REAGERER: Ordfører Eyvind Jørgensen Schumacher reagerer på at folk fra andre kommuner kommer til Ullensaker for å trene. Foto: Fredrik Hagen / NTB
REAGERER: Ordfører Eyvind Jørgensen Schumacher reagerer på at folk fra andre kommuner kommer til Ullensaker for å trene. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Opprørt ordfører

Ordfører Eyvind Jørgensen Schumacher i Ullensaker kommune har en klar oppfordring til de som kommer til kommunen for å trene:

- Hold dere hjemme!

Han forteller at de har god dialog med Sats gjennom kommuneoverlegen, og satser på at de kommer opp med en løsning der bare de som trener lokalt kan benytte fasilitetene.

- Hvis ikke, må vi kanskje stenge ned, sier ordføreren.

Han påpeker at det er ganske langt å kjøre fra Oslo til Jessheim, men at de nå ser at noen er villige til gjøre det. Det gjør ham bekymret.

- Da virker det mot sin hensikt. En av grunnene til at vi har holdt åpent, er at vi ikke har hatt smitte på treningssentrene her. Andre steder, i USA, har treningssentrene stått for spredningen i vår. Da blir man bekymret.

Raymond Johansen svarer på spørsmål fra Dagbladet TV etter pressekonferansen. Vis mer

Ordføreren forklarer at kommunen har stengt for cuper for barn og unge, og viser nettopp til at det ikke er bra å skulle krysse grensene.

- Selv om treningssentrene er påpasselige med hygienen, er situasjonen med pusting, pesing og svetting en uheldig situasjon.

Ullensaker kommune har vært hardt rammet av pandemien. Kommunen er på tredje plass over kommuner med høyest arbeidsledighet, som følge av permittering på Gardermoen. Derfor ønsker kommunen å skåne så mange arbeidsplasser som mulig.

- Vi må få bukt på smitten. Oslo og Viken har vært episenter, i tillegg til Bergen. Nå må vi holde oss hjemme, unngå sosial kontakt og slå ned smitten så den ikke sprer seg rundt i regionen. Det er ikke bra for smittesituasjonen, sier ordføreren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer