Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ordfører beskyldt for å prioritere flyktninger foran eldre - anmelder strøm av drapstrusler

«Mener slike forvirra ledere bure vert holdt under vann til det ikke bobla mer.»

 DRAPSTRUSLER:  Ordfører Hans Fredrik Sørdal har blitt drapstruet over telefon og på Facebook. Foto: Privat
DRAPSTRUSLER: Ordfører Hans Fredrik Sørdal har blitt drapstruet over telefon og på Facebook. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hans Fredrik Sørdal (Ap), ordfører i Flakstad, har den siste tida blitt drapstruet av personer som opererer under fult navn. Nå anmelder han truslene, ifølge Lofotposten.

I høst ble det bestemt at Flakstad skulle ta imot 50 flyktninger. I desember noen måneder seinere ble det gjort et vedtak som resulterte i at en 92 år gammel dame ikke fikk sykehjemsplass.

Blitt trua på livet På det innvandringskritiske nettstedet «Frie ord» ble de to hendelsene koblet sammen. Nettstedet skriver at Sørdal tar imot 50 flyktninger som skal få den oppvartningen som 92-åringen ikke får.

Etter denne artiklene begynte drapstruslene.

- Det med sykehjemmet fikk mye oppmerksomhet i mediene, noe som er helt naturlig. Men etter Frie Ord sin vinkling har jeg blitt trua på livet flere ganger, sier Arbeiderpartiet-ordføreren til Dagbladet.

«Judas hengte seg. Det er på tide at udyret Hans Fredrik Sørdal følger hans gode eksempel. Håper du må stå til ansvar for dette en dag», var den første meldingen ifølge Lofotposten.

«Mener slike forvirra ledere bure vert holdt under vann til det ikke bobla mer».

«Stemmekveget til AP får smake sin egen medisin. Det er tragisk at man har latt situasjonen komme så langt som den er kommet. Ordføreren burde blitt hengt utenfor sitt hus».

- Det er ikke greit Sørdal forteller at de verste meldingene var dem som truet med å ta livet av en av hans døtre.

Han har loggført hver eneste melding, og skal nå levere anmeldelse til politiet.

- Det vil alltid være uenighet rundt politiske vedtak og jeg tåler kritikk, men når ting tas ut av sammenheng og det ender med drapstrusler er det ikke greit, sier han.

 DRAPSTRUET:  Anne-Birgith Mørkved-Rommerud har også mottat drapstrusler. Foto: PRIVAT
DRAPSTRUET: Anne-Birgith Mørkved-Rommerud har også mottat drapstrusler. Foto: PRIVAT Vis mer

Sørdal har enda ikke levert anmeldelsen fordi han har vært bortreist, men skal gjøre det så for som mulig.

Kommunestyrerepresentanten for Miljøpartiet De Grønne, Anne-Birgith Mørkved-Rommerud, har også mottatt grove trusler. Dette har hun anmeldt.

- 2. juledag ble jeg oppringt klokka halv seks om morgenen. Jeg svarte, men det var ingen i andre enden av røret. Like etter fikk jeg en melding med oppfordring om å henge meg. Jeg diskuterer gjerne med folk, men å få denne type henvendelse som privatperson er ikke greit. Det er langt over streken, sier hun.

Viktig å anmelde Lars Okkenhaug, politioverbetjent i Nordland politidistrikt oppfordrer folk til å anmelde drapstrusler.

- Når det er åpenbare drapstrusler er det viktig at folk anmelder det. Samtidig må man skille mellom trusler og sjikane, sier Okkenhaug og presiserer at han bare uttaler seg på generelt grunnlag.

Thorgrim Bredesen er redaktør for nettstedet Frie Ord. Han tar sterk avstand fra drapstruslene.

- En eldre syk kvinne ikke får plass på sykehjem, samtidig som ordføreren vil bosette 50 flyktninger. Det er snakk om prioriteringer i en kommunes økonomi. Når det gjelder drapstruslene er det noe vi tar avstand fra, men det har ikke noe med oss å gjøre, sier Bredesen til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media