Ordfører bygde ulovlig

TROMSØ (Dagbladet): Ordføreren glemte papirarbeidet, og utvidet sin private bolig uten lov. - Jeg beklager dette sterkt, men jeg var i en stresset arbeidssituasjon, sier ordfører Frank Rist (Sp) i Vestvågøy i Lofoten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ordføreren er også formann i bygningsrådet som skal se til at byggeforskrifter følges. Sjøl om han ikke har gått foran med noe godt eksempel, lover han ikke amnesti for andre som tar seg til rette med hammer og spiker.

- Nei, selvsagt må de søke kommunen og følge forskriftene, understreker Rist overfor Dagbladet.

- Det finnes ingen formildende omstendighet i denne saken, sier avdelingsingeniør Einar Eriksen ved teknisk etat i Vestvågøy kommune til avisa Lofot-Tidende.

- Ordføreren bør kjenne reglene. At vi må gjøre en rekke henvendelser til ordføreren før han leverte inn papirene er heller ikke særlig hyggelig, påpeker han.

Utvidet 40 kvm

Nå har Sp-ordføreren levert inn byggesøknaden. Men utbyggingen er avsluttet, huset er allerede utvidet med 40 kvadratmeter.

- Bør ikke en ordfører og formann i bygningsrådet være ekstra påpasselig med å følge lover og forskrifter i byggesaker?

- Dette er en ren forglemmelse og et privat anliggende. Det er slett ikke noe signal til andre som vil utvide eller bygge nytt, sier ordfører Frank Rist.

- Alle kan ha dårlig tid og glemme byggesøknaden, er ikke det en litt for enkel forklaring?

- Jeg var i en presset arbeidssituasjon og nedprioriterte min egen byggesak. Jeg har brukt godkjent arkitekt og byggmester, og naboene aksepterte utvidelsen av huset, forklarer Rist.

Mulig konsekvenser

Kontrollkomiteen i Vestvågøy skal nå avgjøre om ordførerens byggesak skal få konsekvenser. Anmeldelse til politiet er et alternativ.

Avdelingsingeniør Einar Eriksen nevner også for Lofot-Tidende at det er reagert med bøter på 30000 kroner ved tilsvarende overtredelser.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer