Ordfører etterforskes for sex-sjikane

Mistenkt for å ha lusket rundt i hage og skrevet slibrige ord på huset til 30-årig kvinne. Ordføreren er nå fritatt fra politiske verv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 64 år gamle senterpartiordføreren i Suldal i Rogaland er mistenkt av politiet for å ha trakassert en 30 år gamle kvinne.

Seks ganger har kvinnen anmeldt sjikanen til politiet, skriver Stavanger Aftenblad i kveld. Men kvinnen har ikke visst hvem som sto bak og har derfor ikke meldt fra om noen spesiell mistenkt. Først i den senere tid har kvinnen begynt å mistenke at ordføreren kunne være involvert i saken.

Personen som har plaget kvinnen siden 2003, har gått rundt i kvinnens hage nattestid og skrevet slibrige ting på dørene og vinduene på huset. Kvinnen har tatt bilder av ordene og levert til politiet.

Natt til lørdag hadde flere av kvinnens venner gjemt seg i hagen for å ta mannen på fersken hvis han kom. Mannen hadde da med seg en gjenstand som kan ha vært et våpen. Politiet ble tilkalt, men mannen klarte å komme seg unna.

Vitnene mener at det var ordføreren de så flykte fra stedet. Ordføreren er nå ilagt besøksforbud. Besøksforbudet vil bli vurdert i tingretten i løpet av uka.

Ordføreren sier at han aldri har gjort kvinnen noe vondt og at han tvert i mot har prøvd å hjelpe henne. Overfor Stavanger Aftenblad kaller han situasjonen «svært ubehagelig» og sier at han håper situasjonen blir oppklart.

Etter selv å ha bedt om det, er han fritatt fra alle politiske verv i kommunen fra og med onsdag inntil saken om besøksforbud er avklart.