Ordfører Fabian Stang innrømmer skattebrøler

Oslo-ordfører Fabian Stang innrømmer overfor Dagbladet at han ikke fulgte lover og regler da han fikk beiset hytta si i Gausdal kommune i sommer.

ANGRER: -Jeg skulle ønske jeg ikke hadde stolt på at dette var i orden, når jeg ser hva som er tilfelle, sier Oslos ordfører Fabian Stang (H). Foto: SJUR STØLEN/DAGBLADET
ANGRER: -Jeg skulle ønske jeg ikke hadde stolt på at dette var i orden, når jeg ser hva som er tilfelle, sier Oslos ordfører Fabian Stang (H). Foto: SJUR STØLEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/GAUSDAL (Dagbladet):- Jeg skulle ønske jeg ikke hadde stolt på at dette var i orden, når jeg ser hva som er tilfelle, sier Oslos ordfører Fabian Stang (Høyre) til Dagbladet. I juli fikk den populære ordføreren en lokal mann til å beise hytta på Skeikampen i Gausdal kommune i Oppland. Stang betalte 42 000 kroner for jobben. Pengene ble ifølge Stang satt inn på beiserens konto.

Fabian Stang sier til Dagbladet fredag formiddag at han nå går i gang med å rydde opp i saken, etter at Dagbladet la fram informasjonen for ham. Deretter valgte Stang å beklage sin opptreden på sin Facebook-side.

Ikke gyldig kvittering Dagbladet kan avdekke at Stang trolig har brutt en rekke lover og regler da han hyret inn malehjelpen. Stang innrømmer at han ikke sjekket mannens ansettelsesforhold, arbeidsvilkår, han skrev heller ikke kontrakt, og har heller ikke en gyldig kvittering. Siden mannen ikke er ansatt som håndverker eller er næringsdrivende betyr det at det er Stang som etter loven har arbeidsgiveransvaret.

Stang opplyser at han totalt betalte 42 000 kroner for maletjenesten, som Stang betalte 29. juli etter at han fikk totalsummen på sms.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer