Coronaviruset:

Ordfører forbyr hjemmefester: - Alvorlig situasjon

- Dette er ikke tida for fest og moro, sier Inger Løite.

TROSSER ANBEFALNINGER: Velferdstinget og Studentsamskipnader melder om at studenter holder fester - stikk i strid med myndighetenes anbefalinger. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
TROSSER ANBEFALNINGER: Velferdstinget og Studentsamskipnader melder om at studenter holder fester - stikk i strid med myndighetenes anbefalinger. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ordfører i Gjerstad kommune i Agder, Inger Løite (Ap), er tydelig i sitt budskap. Etter råd fra kommunelegen går hun torsdag ut med klar beskjed: Alle hjemmefester i kommunen er forbudt.

- Vi har fått meldinger om fester hjemme hos folk den siste tida, og dette er etter råd fra kommunelegen. Vi ønsker å minne folk om den alvorlige situasjonen vi er i, og at man må ta det på alvor. Dette er ikke tida for fest og moro, sier Løite til Dagbladet.

På kommunens hjemmesider er detaljene som følger: Forbud mot samlinger av mer enn fem personer utenom egen husstand som har preg av fest. Det advares samtidig også mot fester med færre antall deltakere, og all rusbruk som svekker dømmekraften. Alle oppfordres til å følge smitterådene om å avstå fra kontakt, vaske hendene grundig, og ha god hoste- og nysehygiene.

- Like stor fare

- Jeg skjønner at det kan bli kjedelig for mange, men tror at så lenge folk blir gjort oppmerksom på dette, så forstår de at vi ikke kan holde på med fest og moro som samler mye folk nå. Det er kanskje ikke så mange som tenker på at når slikt arrangeres hjemme, så er det like stor fare for smitte, sier ordføreren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer