ØNSKER ADVOKAT: Etter at ordfører Are Tomasgard nesten kjørte på Breivik, har han ønsket bistandsadvokat for seg og sin sønn. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ØNSKER ADVOKAT: Etter at ordfører Are Tomasgard nesten kjørte på Breivik, har han ønsket bistandsadvokat for seg og sin sønn. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Ordfører holdt på rygge ned Breivik ved Utvika

Nå reagerer ordfører Are Tomasgard (Ap) i Sørum på at han nektes bistandsadvokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Anders Behring Breivik 22. juli skulle gå om bord i «MS Thorbjørn» på vei til Utøya, holdt han på å bli rygget ned av ordfører Are Tomasgard (Ap) i Sørum i Akershus.

- Idet jeg rygger ut av parkeringsplassen utløses ryggsensoren i bilen min. Jeg snur meg og får øye på politimannen som oppholder seg ikke langt unna bilen. Jeg tenker: «Det skulle tatt seg ut å rygge ned en politimann her». I ettertid har jeg tenkt mye på den episoden, forteller Tomasgard til Romerikes Blad.

Ville snakke med ham Før ordføreren holdt på å rygge ned Breivik var han på vei bort for å snakke med «politimannen» om det som hadde skjedd i Oslo.

- Men uttrykket hans stoppet meg. Han virket ikke interessert i å snakke. Jeg synes ikke det var så rart på det tidspunktet. Jeg tenkte at han hadde en jobb som skulle utføres og at han ikke ønsket å bli forstyrret, forteller Tomasgard.

Føler seg som offer Ordføreren var ved ferjeleiet sammen med sin sønn. Nå reagerer han på at ingen av dem får rett på bistandsadvokat.

Selv om Tomasgard og sønnen Emil (17) aldri ble truet på livet, føler de seg som ofre for massedrapsmannen Anders Behring Breivik. Men det er ikke domstolen enig i.

- Vi er blitt møtt med døve ører i rettsinstans etter rettsinstans, sier Tomasgard.