Ordfører rykket ut da rein fikk dartpil i rumpa

- Reinoksen oppførte seg aggressivt overfor barn.

RYKKET UT: Ordfører Alf E. Jakobsen i Hammerfest rykket ut da han fikk høre at en reinokse oppførte seg aggressivt overfor barn. Da han kom fram til de aggressive dyra oppdaget han at den ene oksen hadde ei dartpil i rumpa, skriver Finnmark Dagblad. 
Foto: Truls Brekke/Dagbladet
RYKKET UT: Ordfører Alf E. Jakobsen i Hammerfest rykket ut da han fikk høre at en reinokse oppførte seg aggressivt overfor barn. Da han kom fram til de aggressive dyra oppdaget han at den ene oksen hadde ei dartpil i rumpa, skriver Finnmark Dagblad. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er Finnmark Dagblad som i dag skriver om den noe uvanlige uttrykningen Hammerfest-ordfører Alf E. Jacobsen foretok i løpet av helga som var.

For etter at ordføreren hadde fått melding om at to okserein hadde oppført seg truende mot barn, rykket Jakobsen selv ut for å ta seg av situasjonen.

- Plaget rein Da han nådde fram til de truende dyra, oppdaget han at noe ikke var som det skulle. Den ene oksen hadde nemlig ei dartpil i rumpa.

- Jeg var ute og gjeta rein, som jeg normalt gjør, da jeg fikk en telefon om to aggressive rein oppholdt seg inne på et boligfelt. Da jeg kom fram oppdaget jeg at den ene hadde en dartpil i baken, som noen må ha kasta på den. Han hadde det vondt, og jeg tror det var en del av årsaken til at den oppførte seg truende, sier ordfører Jakobsen til Dagbladet.

Ordføreren understreker at han tar sterkt avstand fra det inntrufne og sier at han er overbevist om at dartpila plaget den store reinoksen.

- Det gjør meg litt oppgitt. Man skal ikke gjøre ting som skader dyra. Vi vet ikke hvem som står bak dette, men forsøker å følge opp saken. Vi har møter med reindrifta og reinpolitiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer