Ordfører rykket ut da rein fikk dartpil i rumpa

- Reinoksen oppførte seg aggressivt overfor barn.

RYKKET UT: Ordfører Alf E. Jakobsen i Hammerfest rykket ut da han fikk høre at en reinokse oppførte seg aggressivt overfor barn. Da han kom fram til de aggressive dyra oppdaget han at den ene oksen hadde ei dartpil i rumpa, skriver Finnmark Dagblad. 
Foto: Truls Brekke/Dagbladet
RYKKET UT: Ordfører Alf E. Jakobsen i Hammerfest rykket ut da han fikk høre at en reinokse oppførte seg aggressivt overfor barn. Da han kom fram til de aggressive dyra oppdaget han at den ene oksen hadde ei dartpil i rumpa, skriver Finnmark Dagblad. Foto: Truls Brekke/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er Finnmark Dagblad som i dag skriver om den noe uvanlige uttrykningen Hammerfest-ordfører Alf E. Jacobsen foretok i løpet av helga som var.

For etter at ordføreren hadde fått melding om at to okserein hadde oppført seg truende mot barn, rykket Jakobsen selv ut for å ta seg av situasjonen.

- Plaget rein Da han nådde fram til de truende dyra, oppdaget han at noe ikke var som det skulle. Den ene oksen hadde nemlig ei dartpil i rumpa.

- Jeg var ute og gjeta rein, som jeg normalt gjør, da jeg fikk en telefon om to aggressive rein oppholdt seg inne på et boligfelt. Da jeg kom fram oppdaget jeg at den ene hadde en dartpil i baken, som noen må ha kasta på den. Han hadde det vondt, og jeg tror det var en del av årsaken til at den oppførte seg truende, sier ordfører Jakobsen til Dagbladet.

Ordføreren understreker at han tar sterkt avstand fra det inntrufne og sier at han er overbevist om at dartpila plaget den store reinoksen.

- Det gjør meg litt oppgitt. Man skal ikke gjøre ting som skader dyra. Vi vet ikke hvem som står bak dette, men forsøker å følge opp saken. Vi har møter med reindrifta og reinpolitiet.

- Jager stadig rein Reinpolitisjef Per Valved, er ikke kjent med detaljene i episoden, men sier til Finnmark Dagblad at de anser dette som dyreplageri.

Overfor Dagbladet forteller Valved at det ikke overrasket ham at ordføreren selv rykket ut og forsøkte å rydde opp i situasjonen.

- Det går et gjerde rundt hele Hammerfest, og av og til kommer rein innafor dette gjerdet. Utfordringen er å holde dem utafor, og ordfører Jacobsen er en av dem som stadig er ute og jager rein ut, sier reinpolitisjefen til Dagbladet.

- Er det en del av jobben som ordfører i Hammerfest?

- Haha, nei det får du nesten spørre ordføreren om selv.

-Snakker med dem Og når ordførerern får spørsmålet, svarer han at det ikke hører med i stillingsannonsen, men at det for hans del har blitt en slags livsstil.

- Og jeg jager ikke rein. Jeg går dem ut. Jeg snakker med dem og sier at de må gå utafor gjerdet, og når jeg gjør det om morran er de snille som lam, sier Jakobsen.

Reinpolitiet, som er stasjonert i Finnmark og Nord-Troms, er forøvrig det eneste i verden av sitt slag. Totalt er 14 mann stasjonert her.

AGGRESSIV: Ifølge Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen oppførte reinoksen seg aggressivt fordi den var truffet av ei dartpil. Dette illustrasjonbildet viser en helt annen reinokse, som har lagt seg på stranda i sommervarmen i nord. 

Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
AGGRESSIV: Ifølge Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen oppførte reinoksen seg aggressivt fordi den var truffet av ei dartpil. Dette illustrasjonbildet viser en helt annen reinokse, som har lagt seg på stranda i sommervarmen i nord. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer