Ordfører savnet i brann

BERGEN (Dagbladet): Ordfører Inge B. Storebø i Austevoll kommune i Hordaland er savnet etter at det brøt ut en eksplosiv brann i hjemmet hans seint i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første gang publisert 5. februar klokka 01.25

Det bekrefter lensmann Per Nordstrand i Austevoll overfor NTB.

Det oppholdt seg mange mennesker i huset da brannen startet. Alle med unntak av ordføreren klarte å berge seg ut.

Problemer

Brannen i huset på Storebø ble meldt til politiet klokka 22.05. Brannvesenet på Austevoll rykket ut med det de har av materiell, men de hadde store problemer med å få kontroll med flammene som rev godt i trebygningen.

Lensmann Per Nordstrand i Austevoll bekreftet overfor Dagbladet ved 01.30-tida at en person var savnet. Da brant det fremdeles eksplosivt inne i den store og gamle bygningen.

Hjelpeløse

Etter det Dagbladet får opplyst fra andre kilder skal en person ha forsøkt å slukke brannen inne i huset. Denne personen kan ha blitt slått ut av røykskader og ikke klart å ta seg ut ved egen hjelp.

Andre familiemedlemmer, som hadde kommet seg ut, sto hjelpeløse utenfor og så at ingen kunne redde ut personen som er savnet.

Det er flere trebygninger i nærheten av huset som ble rammet av brannen på Storebø, men brannvesenet klarte å forhindre at brannen spredte seg.