Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ordfører siktet for dokumentfalsk

TRONDHEIM (NTB): Ordfører Astrid Rathe i Rissa kommune er siktet for dokumentfalsk. Uttrøndelag politikammer har oversendt saken til Midt- Trøndelag forhørsrett med anmodning om rettslig avhør, opplyser politiinspektør Kjell Waclawczyk ved Uttrøndelag politidistrikt til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Astrid Rathe representerer Arbeiderpartiet. Da det i desember ble kjent at hun var under etterforskning, søkte hun om fritak fra alle sine kommunale verv «så lenge saken er til behandling». Rissa kommunestyre innvilget søknaden.

  Saken gjelder private økonomiske forhold, og har ingen sammenheng med ordførervervet. Ifølge siktelsen har forfalskningen skjedd i forbindelse med salg av en tømmertilhenger, og med utgangspunkt i et brev fra Stadsbygd Sparebank.

Teksten byttet ut

Brevets opprinnelige tekst ble byttet ut med en annen tekst, slik at mottakeren fikk et brev med uriktig innhold. Hensikten skal ha vært å gi kjøperen inntrykk av at tømmertilhengeren var fri for heftelser.

  Astrid Rathe er siktet etter en lovbestemmelse der strafferammen er bøter eller fengsel i inntil to år.

 Politiet legger opp til en dom i forhørsretten, men politiinspektør Waclawczyk vil ikke opplyse hva straffeforslaget går ut på.

  Sorenskriver Morten Gunnes ved Midt-Trøndelag sorenskriverembete opplyser til NTB at han regner med at saken kan bli behandlet i forhørsretten innen utgangen av januar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!