Ordfører sjokkert etter Trumps sykehusbesøk

Donald Trump mener demokrater framstilte hans besøk på et sykehus helt uriktig. - Jeg er forvirret, sier ordføreren i Dayton.

KRITSERER: Donald Trump gikk i strupen på to demokrater etter at han hadde besøket sykehuset i Dayton. De to demokratene skjønner lite av presidentens angrep. Foto: SAUL LOEB / AFP / NTB scanpix
KRITSERER: Donald Trump gikk i strupen på to demokrater etter at han hadde besøket sykehuset i Dayton. De to demokratene skjønner lite av presidentens angrep. Foto: SAUL LOEB / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag besøkte USAs president Donald Trump åstedet for skytemassakrene i El Paso og Ohio.

22 mennesker ble drept i El Paso i Texas lørdag, og ni mennesker ble skutt og drept i Dayton noen timer seinere.

Besøket sykehus

Donald Trump og førstedame Melania Trump la også turen innom Miami Valley-sykehuset i Dayton, der flere av dem som ble såret under masseskytingen er innlagt.

Under besøket ble pressen holdt utenfor, av respekt for ofrene, men pressesekretær i Det hvite hus, Stephanie Grisham, fortalte at alle som møtte Trump viste stor kjærlighet og respekt for presidenten, skriver NTB.

- Jeg skulle ønske dere kunne vært der og sett det, sa hun til pressen.

Men i etterkant av sykehusbesøket var det noe helt annet som fikk fokuset fra presidenten selv. Han langet ut mot to demokrater, senator Sherrod Brown og ordfører i nettopp Dayton, Nan Whaley.

«Jeg har akkurat forlatt Dayton, Ohio, hvor jeg møtte ofre og pårørende, politiet, medisinsk personell og folk i nødetatene. Det var et varmt og flott besøk. Fantastisk entusiasme og til og med kjærlighet», lød begynnelsen av to Twitter-meldinger fra Trump, før tonen ble langt skarpere.

«Så så jeg den mislykkede presidentkandidaten Sherrod Brown (0 %) og ordfører Whaley gi en fullstendig uriktig framstilling av det som skjedde inne på sykehuset. Deres pressekonferanse etter at jeg forlot El Paso var en svindel. Det hadde ingenting med det som skjedde sammen med de fantastiske menneskene som jeg var så heldig å få tilbringe tid sammen med å gjøre. De var fantastiske».

Twitter-meldingen kom en drøy time etter at presidentens rådgiver, Dan Scavino, som er sjef for sosiale medier i Det hvite hus, langet ut mot de to nevnte demokratene.

«Ekstremt TRIST å se Ohio-senator Brown og Dayton-ordfører Nan Whaley gi en fullstendig uriktig framstilling av det som skjedde da presidenten besøkte Miami Valley-sykehuset i dag. De er forferdelige politikere, som ikke gjør annet enn å politisere en masseskyting hver eneste gang de får sjansen», skrev Scavino.

TERRORISME: Donald Trump beskrev helgens to masseskytinger i USA som «terrorisme». Video: CNN Vis mer

Roste besøket

Men ikke alle forstår hvorfor Trump ble så irritert på de to demokratenes pressekonferansen, langt mindre de to hovedpersonene selv.

Under den omtalte pressekonferansen ble de to spurt om hvordan Trump ble tatt imot.

. Han ble godt tatt imot av pasientene, som man kan forvente. De har det vondt. Han trøstet. Han gjorde de riktige tingene og Melania gjorde de riktige tingene. Det er en del av hans jobb å trøste folk. Jeg er glad for at han gjorde det for folkene i disse sykehusrommene, sa Brown.

- Jeg tror ofrene og folkene i nødetatene var takknemlige for at USAs president kom til Dayton, sa Whaley.

I et intervju med CNN sa hun også at Trumps besøk virkelig ble «satt pris på» av ofrene og at han ble «godt behandlet». Whaley var riktignok kritisk til Trump, kalte retorikken han har brukt tidligere «rasistisk» og «splittende» og sa det var bra han ikke besøkte distriktet der skytingen skjedde, fordi lokalbefolkningen er sinte på ham.

De to demokratene hadde også et kort møte med Trump, der de ga uttrykk for at de håper Trump vil gjøre noe med våpenlovgivningen, ifølge Dayton Daily News.

MØTE: Ohio-senator Sherrod Brown og Dayton-ordfører Nan Whaley tok imot Donald Trump da han kom til Dayton onsdag. Foto: AP Photo / Evan Vucci / NTB scanpix
MØTE: Ohio-senator Sherrod Brown og Dayton-ordfører Nan Whaley tok imot Donald Trump da han kom til Dayton onsdag. Foto: AP Photo / Evan Vucci / NTB scanpix Vis mer

Men de to demokratene sa altså ikke, som Trump påsto, at han ikke hadde blitt godt mottatt på sykehuset. Etter å ha lest Trumps tweet gjentar Whaley at presidentens besøk ble satt pris på.

Skjønner ikke kritikken

Hun gir uttrykk for at Trumps Twitter-meldinger sjokkerer henne, ifølge CNN.

- Jeg skjønner ikke hvorfor han kommer med disse sure oppstøtene rett etter et fint besøk på sykehuset, sier Whaley.

Journalist for Cincinnati Enquirer, Scott Wartman, har også lagt ut en video på Twitter, som viser Whaley lese Twitter-meldingene for første gang.

- Jeg er forvirret. Vi sa han ble behandlet veldig bra. Jeg aner ikke hva han mener med uriktig framstilling. Ja ja, han lever i Twitter-verdenen sin, sier Whaley.

Senator Browns svar på Trumps kritikk var langt krassere enn Whaleys.

«Jeg har sagt før at Donald Trump er en bølle, og bøller er feiginger. Jeg bryr meg ikke om hva han sier om meg. Men folk i Dayton fortjener en president som er mer opptatt av å beskytte dem fra skyteepisoder, enn å beskytte sitt eget ego», heter det i en uttalelse fra Brown.

Til forskjell fra det som skal ha vært et varmt og godt møte inne på sykehuset mellom presidenten og ofrene, var tonen ikke fullt så god de andre stedene Trump beveget seg onsdag.

Både i El Paso og i Dayton ble Trump møtt av demonstranter som anklaget ham for å spre hat og rasisme, noe selv har avvist gjentatte ganger, seinest da han satte seg på flyet til Dayton.

- Jeg tror retorikken min forener folk, sa Trump.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer