Ordfører stanset pønke-CD

Torhild Johnsen, KrF-ordfører i Halden kommune, fikk i går stanset en CD-utgivelse med bilde av henne på coveret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD-en «Gud hjelpe oss» med det lokale pønkebandet Kongelige Ræver falt ikke i smak hos KrF-ordføreren i Halden kommune, Torhild Johnsen. Hun var nemlig avbildet på CD-coveret.

Johnsen kontaktet advokat, som tok saken til namsretten. I går ble CD-ene beslaglagt av politiet.

- Lite flatterende

- Jeg fikk et tips fra Halden Dagblad torsdag om at det fantes bilde av meg på en CD som skulle lanseres. Plata het «Gud hjelpe oss», og bandet noe annet som heller ikke var særlig flatterende. Bildet av meg var ikke støtende, de hadde sladdet øynene mine, men jeg var lett gjenkjennelig. Og jeg synes man skal ha litt respekt for det å bruke bilder av andre mennesker, så jeg kontaktet advokat, forteller ordfører Johnsen til Dagbladet.

Saken havnet hos namsretten.

- I dag kom en kjennelse hvor det blant annet sto at bandet forbys å bruke bilde av meg på CD-coveret. De ble dermed beordret til å tilbakekalle resten av platene fra distribusjon, opplyser ordføreren.

Forkastelig

Ordføreren synes bandets kunstneriske cover-grep er forkastelig og ren harselering med ordførertittelen. Hun reagerer spesielt på koblingen mellom bilde og språkbruk.

- Som privatperson har jeg absolutt ingen kommersiell interesse. I dette tilfellet er det helt tydelig at jeg tas til inntekt for noe i egenskap av å være ordfører, sier hun og fortsetter:

- Jeg har ikke noe imot at folk er kreative, men ett sted må grensa gå. Politikere har sagt seg villige til å bære et offentlig ansvar for samfunnet, da bør man også beskytte arbeidsforholdene deres. Ellers får vi den rene politikervegring.

MISLIKTE CD: KrF-ordfører i Halden kommune, Thorild Johnsen, var avbildet på CD-coveret til bandet Kongelige Ræver. Hun tok saken til namsretten, og i går ble utgivelsen stanset.