Ordfører steinet til døde i Mexico

Nå har elleve ordførere blitt drept hittil i år.

STEINET TIL DØDE: Her ble ordfører Gustavo Sanchez funnet steinet til døde sammen med en kollega. Foto: EPA/Quadratín/Scanpix
STEINET TIL DØDE: Her ble ordfører Gustavo Sanchez funnet steinet til døde sammen med en kollega. Foto: EPA/Quadratín/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Ordføreren i den meksikanske byen Tancitaro i deltaten Michoacan, Gustavo Sanchez (29), ble funnet drept sammen med kolleagen Rafael Equihua Cervantes (36), melder nyhetsbyrået AP.

Det ble først spekulert i om de to hadde blitt hakket til døde med en machete, men ifølge delstatsadvokat Jesus Montejano ble de steinet til døde på den avsideliggende landeveien der de ble funnet.

— Vi er svært bekymret fordi dette er en situasjon med et henrettelseslignende drap, som er ulikt det vi vanligvis ser fra de organiserte kriminelle, sa delstatsadvokat Jesus Montejano til AFP.

Politiet prøver nå å finne et mulig motiv. Tancitaro ligger i en region der soldater har ødelagt mer enn 20 narkofabrikker det siste året. I tillegg har flere politifolk blitt drept av narkokartellene.

Sanchez hadde ingen spesifikk partitilhørighet, og jobbet som lærer før han tok over som leder i byen.

Bystyrelederen Gonzalo Paz ble i fjor kidnappet, torturert og drept. Sanchez' forgjenger gikk av sammen med sju andre tjenestemenn etter press fra en lokal kriminell bande.

I etterkant ble byens politiavdeling på 60 sparket fordi de ikke gjorde nok for å forhindre en serie drap. Siden har delstatspolitiet og militæret tatt over sikkerheten i byen.

Sanchez fikk ordførervervet i januar.

DREPT: Gustavo Sanchez er den ellevte ordføreren som ble drept i Mexico. Foto: Gustavo Sanchez/Scanpix
DREPT: Gustavo Sanchez er den ellevte ordføreren som ble drept i Mexico. Foto: Gustavo Sanchez/Scanpix Vis mer