Sør-Varanger

Ordfører trekker seg

Rune Rafaelsen (Ap), ordfører i Sør-Varanger, og for mange kjent som «Norges egentlige utenriksminister», trekker seg på grunn av helsa.

HJERTE-PROBLEMER: Ordfører Rune Rafaelsen i Sør-Varanger kommune trakk seg i dag som ordfører. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
HJERTE-PROBLEMER: Ordfører Rune Rafaelsen i Sør-Varanger kommune trakk seg i dag som ordfører. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Siden 2015 har Rune Rafaelsen (67) vært ordfører i Sør-Varanger. I dag bestemte Rafaelsen at han var nødt til å trekke seg fra ordførervervet i Norges eneste grensekommune til Russland.

- Det er med tungt hjerte jeg er nødt til å trekke meg. Men helsa må gå foran.

- Hjerteflimmer har ført til at jeg har vært sykmeldt det siste året, forteller Rune Rafaelsen til Dagbladet.

Hjerteflimmer

De seinere åra har Rafaelsen vært en ruvende skikkelse i Arbeiderpartiet. Han har blitt landskjent for sitt arbeid og kontaktene utenfor Norges grenser.

- Jeg har de siste åra hatt problemer med hjerteflimmer. Selv om jeg har fått god hjelp fra sykehusene i Kirkenes og Tromsø, er det slik at jeg føler at jeg fungerer bare 70 prosent. Derfor har jeg kommet til at jeg må trekke meg.

Gode kontakter

Da han ble valgt til ordfører i 2015, fikk Arbeiderpartiet hele 51 prosent av stemmene.

Selv om Rafaelsen trekker seg fra ordførervervet i Sør-Varanger kommune, gir Kirkenes-mannen seg ikke helt med politikk.

- Jeg fortsetter i kommunestyret, og vil fortsatt ha kontakt med mine kontakter i Finland, Russland og Kina, sier Rafaelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer