Ordfører Trude Drevland beklager sine feiltrinn

Høyres ordfører Trude Drevland i Bergen sier at hun er veldig lei seg for at hun har forklart seg galt om «Viking Star»-saken.

FØLSOM REDEGJØRELSE: Ordfører Trude Drevland sier i en følelsesladd redegjørelse at hun har forklart seg feil om hvem hun hadde med på turer til Venezia og Oslo. Foto: Paul Sigve Amundsen
FØLSOM REDEGJØRELSE: Ordfører Trude Drevland sier i en følelsesladd redegjørelse at hun har forklart seg feil om hvem hun hadde med på turer til Venezia og Oslo. Foto: Paul Sigve Amundsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): - Kjære alle sammen. Takk for at dere er kommet. I dag skal jeg være personlig. Mye mer personlig enn jeg egentlig er komfortabel med. Jeg liker det ikke, men jeg må, sier Trude Drevland på en pressekonferanse som holdes i 14. etasje i Bergen rådhus nå.

- Politikk skal være for et vanlig menneske. Jeg hører folk sier at jeg ikke er helt ordinær, men jeg er i grunnen ganske vanlig, og vanlige mennesker har sine begrensninger. Jeg har nok møtt mine. Den siste tida har jeg vært sykmeldt og har ikke kunnet svare på spørsmål om«Viking Star», sier hun med skjelvende stemme.

- Jeg er lei meg - La meg si det først som sist. Jeg beklager at jeg har forklart meg galt. Jeg er lei meg, sier Trude Drevland.  Ordføreren i Bergen har vært sykmeldt siden 5. juni da det kom fram i pressen at hun hadde forklart seg uriktig om en påspandert reise med privatfly fra Bergen til sjøsetting av cruiseskipet «Viking Star» i Venezia.

Den populære Bergens-politikeren har fått mye og skarp kritikk etter at skipsreder Torstein Hagen fraktet henne og hennes sønn i privat jetfly til sjøsettingen av skipet «Viking Star». Han betalte også opphold på luksushotellet Danieli på Markusplassen i Venezia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.