Ordfører Trude Drevland er siktet for korrupsjon i «cruise-saken»

Politiet bekrefter siktelsen.

KORRUPSJONSSIKTET: Trude Drevland, permittert ordfører for Høyre i Bergen, fikk i dag beskjed om at hun er siktet for korrupsjon.
 Foto: Paul Sigve Amundsen / Samfoto
KORRUPSJONSSIKTET: Trude Drevland, permittert ordfører for Høyre i Bergen, fikk i dag beskjed om at hun er siktet for korrupsjon. Foto: Paul Sigve Amundsen / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Bergen bekrefter at den permitterte ordføreren Trude Drevland er siktet for korrupsjon, i tillegg til havnedirektør Inge Tangerås.

- Siktelsen dreier seg om mistanke for overtredelse av korrupsjonslovgivningen. Den beror på en totalvurdering, og så vil etterforskningen vise hva som er skjedd, opplyser Frode Karlsen i Bergen-politiet på en pressekonferanse i ettermiddag.

- Vi er ennå tidlig i etterforskningen, og jeg vil ikke gå inn i detaljer rundt den, sier han.

Politiet betegner siktelsene som «udramatiske».

- I en etterforskning må vi gå til retten for å få be om å få bruke tvangsmidler. I den andledning endres automatisk status på de mistenkte, sier Karlsen.

Ulike meldinger BT meldte i formiddag at både Bergen-ordfører Trude Drevland og havnedirektør Inge Tangerås er siktet for grov korrupsjon i forbindelse med den såkalte «cruise-saken».

Drevlands advokat John Christian Elden benektet tidligere i dag overfor TV2 at hun er siktet, men politiet opplyser at de nå er gjort kjent med siktelsen.

Drevland selv ønsker ikke å kommentere saken, men henviser til Elden. Overrasket Tangerås' advokat Anders Johnsen bekreftet tidligere i dag at hans klient er siktet i saken. Tangerås er nå suspendert fra sin stilling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer