Ordfører Trude Drevland er siktet for korrupsjon i «cruise-saken»

Politiet bekrefter siktelsen.

KORRUPSJONSSIKTET: Trude Drevland, permittert ordfører for Høyre i Bergen, fikk i dag beskjed om at hun er siktet for korrupsjon.
 Foto: Paul Sigve Amundsen / Samfoto
KORRUPSJONSSIKTET: Trude Drevland, permittert ordfører for Høyre i Bergen, fikk i dag beskjed om at hun er siktet for korrupsjon. Foto: Paul Sigve Amundsen / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Bergen bekrefter at den permitterte ordføreren Trude Drevland er siktet for korrupsjon, i tillegg til havnedirektør Inge Tangerås.

- Siktelsen dreier seg om mistanke for overtredelse av korrupsjonslovgivningen. Den beror på en totalvurdering, og så vil etterforskningen vise hva som er skjedd, opplyser Frode Karlsen i Bergen-politiet på en pressekonferanse i ettermiddag.

- Vi er ennå tidlig i etterforskningen, og jeg vil ikke gå inn i detaljer rundt den, sier han.

Politiet betegner siktelsene som «udramatiske».

- I en etterforskning må vi gå til retten for å få be om å få bruke tvangsmidler. I den andledning endres automatisk status på de mistenkte, sier Karlsen.

Ulike meldinger BT meldte i formiddag at både Bergen-ordfører Trude Drevland og havnedirektør Inge Tangerås er siktet for grov korrupsjon i forbindelse med den såkalte «cruise-saken».

Drevlands advokat John Christian Elden benektet tidligere i dag overfor TV2 at hun er siktet, men politiet opplyser at de nå er gjort kjent med siktelsen.

Drevland selv ønsker ikke å kommentere saken, men henviser til Elden.

Overrasket Tangerås' advokat Anders Johnsen bekreftet tidligere i dag at hans klient er siktet i saken. Tangerås er nå suspendert fra sin stilling.

Johnsen sier at havnedirektøren ble overrasket over siktelsen.

- Han erkjenner ikke straffskyld utifra siktelsen, men han er innstilt på å samarbeide med politiet for å få fram den informasjonen som trengs, sier Johnsen til Dagbladet.

Politiet kan foreløpig ikke si noe mer om tidsperspektivet for etterforskningen.

- Vi jobber fortsatt med å finne ut om det har skjedd noe straffbart eller ikke, men dette er en prioritert sak hos oss, sier påtaleansvarlig Hedvig Moe Øren til Dagbladet.

Privatfly og cruise Det var i juni det ble kjent at  Drevland var blitt fløyet i privatfly til Venezia i juni for å delta i sjøsettingen av Viking Star, alt betalt av cruisereder Torstein Hagen.

Seinere ble det også kjent at Drevland hadde takket ja til et ukelangt cruise fra Istanbul med skipet, men Drevland avlyste turen etter at mediene begynte å skrive om hennes relasjoner til rederen.

Havnedirektør Inge Tangerås havnet i politiets søkelys i forbindelse med Venezia-turen. Han var med på privatflyet til den italienske byen.

På spørsmål om det vil bli flere siktelser i saken, svarer politiet at de ikke vil gå nærmere inn på etterforskningen.

Fakta om cruise-saken i Bergen

* Ordfører i Bergen Trude Drevland (H) høstet kritikk etter at det i juni ble kjent at hun var blitt fløyet i privatfly til Venezia i juni for å delta i sjøsettingen av Viking Star, alt betalt av cruisereder Torstein Hagen.
* Seinere ble det også kjent at Drevland hadde takket ja til et ukelangt cruise fra Istanbul med skipet, men Drevland avlyste turen etter at mediene begynte å skrive om hennes relasjoner til rederen.
* Havnedirektør Inge Tangerås havnet i politiets søkelys i forbindelse med Venezia-turen. Han var med på privatflyet til den italienske byen.
* Drevland var sykmeldt fra 5. juni til 8. august.
* Økonomiavsnittet i Hordaland opprettet politisak mot ordføreren 28. mai, men saken ble henlagt alt 1. juli.
* 31. august ga statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen politiet beskjed om å gjenåpne saken mot Drevland.
* Samme dagen tok Drevland permisjon som ordfører.
* 18. september ble det kjent politiet har siktet havnedirektøren.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer