Ordfører truet med juling etter kritikk av bomselskap

Styreleder i bomselskapet som ga statsminister Jens Stoltenbergs sjåfør bot på en fjellvei i Lom truer nå ordfører Simen Bjørgen med juling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før helgen ble ordføreren i Lom oppringt av styrelederen i veiselskapet Sætervegen Hesthagen-Smørli, Lars Åmot, som kom med trusler som etter ordførerens oppfatning går på liv og helsa løs.

- Slik jeg oppfatta det skulle han blant annet komme å gi meg juling. Det var svært ubehagelig, sier ordfører Simen Bjørgen (SP).

Striden blusset opp etter at Simen Bjørgen i formannskapsmøtet i starten av forrige uke kommenterte bomsaken der sjåføren til statsminister Jens Stoltenberg ble tatt for ikke å ha betalt bomavgift i Lom. På dette møtet kritiserte han behandlingen av statsministerens følge og fikk støtte fra de andre partiene.

Skam for Lom
- Måten saken er behandlet på er rett og slett en stor skam for hele Lom. Jeg håper styret i veiselskapet tar affære. Det er fryktelig uheldig at det kom en lekkasje om denne boten, ikke minst er det uheldig at en person i veiselskapet bekrefter hvem som er bøtelagt. Jeg ber veiselskapet om å heretter behandle folk på en annen måte, sa Simen Bjørgen til fjuken.no.

Dermed fikk han styreformannen på nakken i form av det ordføreren selv oppfattet som en svært ubehagelig samtale.

Ikke trygg
- Jeg føler meg ikke trygg, og oppholder meg nå på steder der det er grunn til å tro at veisjefen ikke kan finne meg, sier Simen Bjørgen.

Ordføreren ser alvorlig på saken og synes det er lite profesjonelt av en veisjef å gå ut med trusler til ordføreren i kommunen, uten å ha noen særlig saklige argumenter i saken.

Bjørgen forteller at styrelederen flere ganger i løpet av telefonsamtalen onsdag kom med trusler, og at han skal ha bedt ordføreren om å utføre en del handlinger.

- Dette er rett og slett svært ubehagelig, seier Simen Bjørgen.

Bjørgen sier at han ikke har meldt saken til politiet, men at dette er noe han vurderer fortløpende.

Kjenner seg ikke igjen
Styrelederen i veiselskapet, Lars Åmot, kjenner seg ikke igjen i situasjonen når han blir konfrontert med uttalelsene, ifølge fjuken.no.

— Nei, nå rører han godt, denne ordføreren, sier Åmot og legger til at han aldri har truet ordføreren på noen måte.

— Det er ikke min måte å gå frem på. Bjørgen skal ikke føle seg utrygg på noen måte, seier Åmot, som mener vaktene i bilen med Stoltenberg kunne gjort sitt til at saken ikke ble kjent.

— De kunne ha gjort opp der og da, i stede for å argumentere med at de hadde med seg statsministeren. Da hadde ingen visst om at Jens Stoltenberg satt i baksetet, seier Lars Åmot.