Ordfører tvang elever til skokyssing

Russisk ordfører ble youtubefelt etter at han tvang elever til å kysse hans høyre fot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En russisk regionsjef (tilsvarende norsk ordfører red.anm.) fikk sparken etter at han tvang en gruppe tenåringer til å kysse føttene hans under en gymtime. Det skriver den britiske avisa guardian.co.uk.

Ordføreren, Difkat Khantimerov, fikk sparken etter at hendelsen ble videofilmet og publisert på Youtube. Khantimerov tok kontroll under en gymtime hvor han krevde at elevene utførte en rekke bisarre armhevinger. Blant annet måtte eleven kysse hans høyre fot.

Mistet jobben I videoen kan man høre Khantimerov bjeffe ut en rekke militærlignende ordrer som «Hardere!», «En, to!» og «Kyss!». Khantimerov har forsvart seg med at han lærte øvelsene under sin tid i Den røde hær.

Hendelsen skjedde i den russiske republikken Basjkortostan. Republikken ligger i den sørlige delen av Uralfjellene og har i hovedsak en muslimsk befolkning. Khantimerov er regionsjef for Ermekeijev-distriktet i republikken.

Lørdag gikk republikkens president, Rustem Khamitov, ut og sa at Khantimerov «har blitt fratatt sine offentlige verv» etter at presidenten hadde sett videoen på nettet.

- Fornærmelse - Dette er en fornærmelse mot skolelever, sa presidenten til russiske nyhetsbyråer. Presidenten var fornærmet «helt inn til bunnen av sin sjel», fortalte presidentens pressesekretær, Aurat Murzagaleev, i dag.

Ifølge Murzagaleev hadde Khantimerov kommet med en «merkelig og ikke særlig overbevisende» forklaring.

- Han fortalte oss at han hadde opplevd det samme i Den røde hæren. Han sa at dagens ungdom ikke er disiplinert nok og at de trengte å bli ordentlig opplært, forteller Murzagaleev.

Seier for russiske bloggere Regionsjefens avgang markerer enda en ny seier for Russlands uavhengige og politiske bloggosfære, skriver guardians.co.uk.

Khantimerov skal ifølge newsru.com ha forsøkt å finne personen som filmet videoen, og til og med tatt kontakt med det lokale telefonselskapet for å finne nettsladreren. Jakten var forgjeves. Fortsatt vet ingen hvem som youtubefelte ordføreren.