Ordfører tyvlånte rullestol

En gjeng festdeltakere med Frøya-ordfører Hans Stølan (Ap) i spissen, tyvlånte natt til fredag en rullestol på et hotell i Trondheim. Eieren ble ikke blid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En gjeng festdeltakere med Frøya-ordfører Hans Stølan (Ap) i spissen, tyvlånte natt til fredag en rullestol på et hotell i Trondheim. Eieren ble ikke blid.

- Jeg vil ha rullestolen min i fred. Da jeg kom ut i hotellresepsjonen og så at den var vekk, ble jeg fortvilet. Med bare én fot får jeg veldig begrenset aksjonsradius, forteller rullestolbruker Ole Dalen til Adresseavisen.

Dalen, som måtte amputere venstre bein etter en motorsykkelulykke i 2002, hadde parkert rullestolen i resepsjonen mens han var bak scenen med Åge Aleksandersen etter et arrangement.

Da kom en gruppe representanter fra ni trønderske kystkommuner, som var samlet til kurs på hotellet, forbi. En av dem tok med seg Dalens rullestol til et utested i nærheten. Der ble Frøyas ordfører Hans Stølan observert sittende i stolen.

- Sånt skal man ikke gjøre, enten man er ordfører eller ikke, slår Dalen fast.

Stølan legger seg flat og beklager oppførselen, men sier at han trodde at det var hotellets rullestol.

- Vi hadde hatt en trivelig kveld. Så skjedde det som ikke skulle ha skjedd. Det sto en rullestol i resepsjonen, og vi tok den med oss. Vi trodde dette var hotellets rullestol til utleie for gjester, men det burde uansett ikke skjedd, sier Stølan til Adresseavisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer