AVVISER: Hadsel-ordfører Kjell-Børge Freiberg avviser at kvinnen i 50-åra døde som følge av Facebook-trenden som oppfordrer folk til å bade i havet. Foto: Eirik H. Urke
AVVISER: Hadsel-ordfører Kjell-Børge Freiberg avviser at kvinnen i 50-åra døde som følge av Facebook-trenden som oppfordrer folk til å bade i havet. Foto: Eirik H. UrkeVis mer

Ordfører utelukker at badeulykke skyldes Facebook-trend

Kvinne i 50-åra døde i Vesterålen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen i 50-årene som fredag ble funnet død i sjøen, ikledd badetøy, i Melbu i Vesterålen var aktiv isbader. Kommunens ordfører sier dødsfallet ikke har noe å gjøre med Facebook-trenden «hopp i havet» å gjøre.

- Jeg har inntrykk av at denne badingen ikke kom som følge av ei utfordring i sosiale medier. Kvinnen var derimot aktiv isbader, sier ordfører i Hadsel kommune, Kjell-Børge Freiberg (Frp) til avisa Nordlys.

Politiet i Midre Hålogaland politidistrikt sa lørdag til NTB at de ikke kunne utelukke at dødsfallet hadde noe med Facebook-farsotten «hopp i havet» å gjøre.

«Hopp i havet» handler om å ta seg et bad i det iskalde vannet og samtidig utfordre venner og bekjente til å gjøre det samme gjennom Facebook.

Opplysningene var ikke kjent for lensmann i Hadsel, Per Erik Hagen lørdag.

- Slik situasjonen var fredag, var det nærliggende å anta at det dreier seg om fenomenet i sosiale medier. Dersom opplysningene fra ordføreren stemmer, er dette noe vi vil ta med oss i den videre etterforskningen, sier Hagen.

Ifølge Avisa Nordland ble den omkomne funnet ved en flytebrygge ved en nedlagt sildoljefabrikk i Melbu havn i Vesterålen. Hun var ikledd badetøy og et badehåndkle ble funnet på brygga.

Politiet gikk tidlig ut å sa at det ikke var mistanke om at noe kriminelt hadde tilstøtt kvinnen. (NTB)