Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ordfører utsatt for sjikane etter engasjement i asylsak

- Det er veldig ubehagelig.

SJIKANERT: Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen har mottatt ubehagelige e-poster. Foto: Synnøve Sorthe
SJIKANERT: Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen har mottatt ubehagelige e-poster. Foto: Synnøve Sorthe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag merket ordfører i Nittedal, Hilde Thorkildsen, at noe var galt med bilen da hun kjørte til Gardermoen. Det var lokalavisa Varingen som først skrev om hendelsen.

- Jeg kjørte forsiktig fram til Gardermoen og parkerte der, og fikk mannen min til å sjekke om det var noe galt. Han merket fort at tre av hjulboltene foran var borte, mens hjulboltene bak var løse, sier Thorkildsen til Dagbladet.

Hun tror hendelsen har en sammenheng med en ubehagelig e-post hun mottok for rundt fire uker siden. I e-posten skrev avsenderen at han krever at Thorkildsen går av som ordfører.

- Det stod også at jeg «kunne stappe asyldritten et visst sted». Vi anså det som sjikane og bestemte oss for å anmelde det, sier Thorkildsen.

Thien-saken Thorkildsen forteller at hun synes det hele er veldig ubehagelig, og setter det i sammenheng med saken til Thien Thi Vo, som hun har engasjert seg i.

Småbarnsmoren fra Vietnam hadde bodd 12 år i Norge før hun tidligere denne måneden ble sendt ut av landet.

Thorkildsen forteller at hun har fått lignende e-poster tidligere, ofte rett etter avisoppslag om Thien.

- Det er naturlig å tenke at dette har en sammenheng. Jeg vet ikke om andre som kan være så sint på meg, og jeg har ikke uttalt med om noen andre asylsaker. jeg klarer ikke å se at det kan være noe annet, sier hun.

Krok på katta For to uker siden kom katta til Thorkildsen hjem med en stor krok som var hektet fast i bakbena og buken. Thorkildsen sier at hun nå ser annerledes på hendelsen, og lurer på om også dette kan ha sammenheng med e-posten og hendelsen med bilen.

- Det er klart jeg blir bekymra, men jeg går ikke rundt og er skrekkslagen. Jeg har ikke tenkt å slutte og drive med det jeg driver med, sier ordføreren.

Til Romerikes Blad sier lensmann Bjørn Bratteng at politiet ser alvorlig på saken.

- Vi har mottatt to anmeldelser fra ordføreren. Den ene går på e-post-sjikane og ble først meldt inn for om lag fire uker siden. For en uke siden kom anmeldelsen om hjulboltene. Vi ser alvorlig på hendelsene og mener at de samme som står bak e-postene står bak bil-sabotasjen, sier Bratteng til rb.no.

Politiet har ingen mistenkte i saken, og jobber nå med å spore opp avsenderen av e-postene.

- SAMMENHENG: Thien Thi Vo (bildet) ble tidligere denne måneden sendt ut av Norge. Hilde Thorkildsen tror trusselbrevene og hendelsen med bilen har sammenheng med hennes engasjement i saken.
Foto: Hans A Vedlog/Dagbladet
- SAMMENHENG: Thien Thi Vo (bildet) ble tidligere denne måneden sendt ut av Norge. Hilde Thorkildsen tror trusselbrevene og hendelsen med bilen har sammenheng med hennes engasjement i saken. Foto: Hans A Vedlog/Dagbladet Vis mer