Ordfører var lokkedue med skudd- sikker vest og skjult mikrofon i væpnet politioperasjon

Nå er en bekjent (18) av ordførerer Arvid Grundekjøns datter tiltalt for million-utpressing.

MØTTE OPP HER: McDonalds i Kristiansand sentrum. Her skal ordfører Arvid Grundekjøn (H) ha avslørt en 18-åring som forsøkte seg på utpressing.
Foto: Tor Erik Schrøder
MØTTE OPP HER: McDonalds i Kristiansand sentrum. Her skal ordfører Arvid Grundekjøn (H) ha avslørt en 18-åring som forsøkte seg på utpressing. Foto: Tor Erik Schrøder Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 18 år gammel mann er nå tiltalt for utpressingsforsøk etter at han i vår prøvde å true Høyre-ordfører Arvid Grundekjøn i Kristiansand til å gi fra seg et millionbeløp i kontanter.

Tiltalen er et resultat av at ordføreren selv tok en sentral rolle for å finne gjerningsmannen og sikre avslørende lydopptak i en actionfilm-lignende operasjon midt i sørlandshovedstaden.

Trusselbrev om familien Da Grundekjøn kom hjem fra ordførerkontoret om kvelden 29. mai i år, var det knyttet et tau til dørhåndtaket i villaen som ledet til en konvolutt i en hagebusk.

Innholdet var et svært detaljert trusselbrev fra en utpresser som krevde 1 250 000 kroner, prosentregnet av ordførerens ligningsformue, for at familien ikke skulle leve i «utrygghet».

Brevet kommenterte både Grundekjøns rutiner, hvilke familiemedlemner som sov i hvilke rom, familiens sommerhus, datterens skolehverdag, et boligsalg i Oslo og andre opplysninger som ga ordføreren inntrykk av at noen måtte ha spanet på ham i lang tid. Blant annet skrev trusselmakeren at han var forbauset over at en så velstående mann som Grundekjøn hadde så gammeldags utstyr i trimrommet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer