Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ordfører vil ta grep etter flere slagsmål i Grenland

Skyting og flere skadde i går.

- GJENTAKENDE PROBLEM: Ordfører i Porsgrunn kommune Øystein Beyer. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
- GJENTAKENDE PROBLEM: Ordfører i Porsgrunn kommune Øystein Beyer. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Porsgrunn-ordfører Øystein Beyer varsler at han vil samarbeide med politi og andre Grenland-ordførere for å ta et oppgjør med gjengproblemer i regionen, etter skyteepisoden går.

Seks personer måtte få behandling for skader, flere av dem skutt med gummikuler, kraftig banket opp og påført stikkskader.

Gjentakende problem - Disse slåsskampene er et gjentakende problem. Vi kjenner til disse gjengene fra før, de er knyttet til etnisitet og familie og har blant annet bakgrunn i tidligere ungdomsgjenger, sier Beyer til Dagbladet.

Han er opprørt over en rekke sammenstøt mellom unge menn i Grenland-regionen den siste tida. Ifølge ordføreren er personer fra den kjente Gimsøy-gjengen, som stod bak ran, ildspåsettelse, tyveri og narkotikriminalitet i Grenland gjennom 2000-tallet, involvert i slagsmålene.

- Politiet er inne sammen med våre sosialarbeidere på flere skoler for å drive forebygging og vi må se på hvordan vi kan drive bedre integreringsarbeid i kommunene.

Så langt er fire pågrepet av de nærmere tyve personene som var involvert i slagsmål mellom flere gjenger i går. Politiet oppsøkte i natt flere adresser på jakt etter navngitte personer.

Både kniver, balltrær, gasspistoler og skarp ammunisjon ble brukt i oppgjøret. Slagsmålet startet i 17.30-tiden, da flere biler kom kjørende til parkeringsplassen utenfor butikken Asiamat i Porsgrunn sentrum.

Familie Politiet reiste til flere adresser i går kveld og i natt på jakt etter de involverte, som bor flere steder i Grenland.

- Det er vel ingen i den gjengen der som melder seg frivillig, sier operasjonsleder Gunnar Hansen i Telemark politidistrikt til Dagbladet.

- Mennene som er tatt inn er tenåra, tjueåra og tredveårene. Flere er familiemedlemmer, sier Hansen.

Ordfører Beyer frykter oppgjørene kan nøre oppunder fremmedfiendtlighet i regionen.

- Gjengmentalitet dreier seg jo bare om et lite mindretall av våre nye landsmenn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media