- TRADISJON: I Taiji vest i Japan foregår det hvert år en masseslakt av delfiner. Nå ønsker en ordfører på Filippinene å tillate det samme, da han mener delfinene spiser fisk ment for mennesker. Foto: Adrian Mylne/Reuters/Scanpix
- TRADISJON: I Taiji vest i Japan foregår det hvert år en masseslakt av delfiner. Nå ønsker en ordfører på Filippinene å tillate det samme, da han mener delfinene spiser fisk ment for mennesker. Foto: Adrian Mylne/Reuters/ScanpixVis mer

Ordfører vil tillate masseslakt av delfiner, hval og hai

- De er som parasitter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ordfører Nelson Garcia på den filippinske øya Cebu foreslår at det startes opp en masseslakt av delfiner og hval.

- Jeg ønsker å drepe dem, sier han, ifølge GMA News.

Ordføreren sammenlikner hval og delfiner med parasitter, som tar fangsten til de lokale fiskerne, skriver MSN News.

- Tar menneskers mat - Jeg vil regulere, ikke utrydde. Hvalen konkurrerer med fiskerne, så akkurat nå vil jeg tillate at alle som fanger en hval kan drepe den. Ja, hvorfor ikke, sier Garcia.

Ifølge The Freeman har lokale fiskere ved Tañon Strait oppgitt at fangsten deres stadig blir mindre, og ordfører Garcia sier hval, hai og delfiner kan spise inntill to tonn fisk hver dag.

Han legger til at han mener offentlige etater bør vurdere hvorvidt de ønsker å oprettholde livet til øyas beboere, eller dens hvaler og delfiner.

- Fisk som er ment å være for folket blir nå konsumert av disse skapningene. Vi bør drepe noen av dem, slik at det blir noe fisk igjen til oss mennesker, sier han.

Ifølge GMA News har personer fra det lokale miljøvernet møtt Garcias påstander med et forslag om å forby kommersielt fiske i området.

Tillat i Japan Ordføreren viser også til at det er tillatt med masseslakt av delfiner i andre land, blant annet i Japan.

- Der dreper de disse dyra fordi de kan forårsake lavere avkastning for fiskerne, sier Garcia.

I Taiji-bukta i Japan blir det årlig tillatt masseslakt av delfiner.  Lokale fiskere har tillatelse til å drepe omlag 2000 delfiner og niser, ifølge CNN, og ordføreren i Taiji, Kazutaka Sangen, forsvarer den årlige praksisen som en lokal tradisjon.

- Vi kommer ikke til å endre på dette bare fordi noen er kritiske, sier han til nyhetsbyrået Associated Press.

I Norge er niser og delfiner totalfredet.

FANGET: To hvaler er her fanget på et skip i den japanske fiskebyen Taiji. Foto: Issei Kato/Reuters/Scanpix
FANGET: To hvaler er her fanget på et skip i den japanske fiskebyen Taiji. Foto: Issei Kato/Reuters/Scanpix Vis mer