MÅ GÅ: Kjell-Idar Juvik (Ap) er en av få ordførere i økonomisk utsatte kommuner som må gå etter valget, skriver Nationen. Her svarer han pressen under Terra-skandalen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
MÅ GÅ: Kjell-Idar Juvik (Ap) er en av få ordførere i økonomisk utsatte kommuner som må gå etter valget, skriver Nationen. Her svarer han pressen under Terra-skandalen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

Ordførere i krisekommuner fikk ny tillit

Viser ny oversikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten halvparten av alle ordførerne i kriserammede «Robek-kommuner» ble gjenvalgt. Også tre ordførere i Terra-kommuner får fortsette.

Robek-kommuner er kommuner som er satt under administrasjon av Kommunaldepartementet, og som ikke får ta på seg gjeldsforpliktelser uten sentral godkjenning.

Nationen har sjekket valgresultatene i de 50 kommunene som står oppført på Robek-lista, samt kommunene som ble rammet av Terra-skandalen. Ordførerspørsmålet er ikke avklart i alle kommunene, men ved siste opptelling får 18 av 50 ordførere i kommuner på Robek-lista fortsette.

Blant de åtte kommunene som tapte store beløp på Terra-skandalen, får ordførerne i Haugesund, Vik i Sogn og Kvinesdal fortsette, viser Nationens oversikt.

(NTB)