Ordførere i spissen for innsamling til Haiti

Gir et beløp per innbygger, og ber sine kollegaer gjøre det samme.

NØDHJELP: Flere ordførere stiller seg i spissen for lokale bøsseinnsamlinger for Røde Kors. De oppfordrer kolleger over hele landet til å gjøre det samme, og gi et beløp per innbygger i sine respektive kommuner til nødhjelpsarbeid i Haiti. Foto: EPA / Logan Abassi / FN / Scanpix
NØDHJELP: Flere ordførere stiller seg i spissen for lokale bøsseinnsamlinger for Røde Kors. De oppfordrer kolleger over hele landet til å gjøre det samme, og gi et beløp per innbygger i sine respektive kommuner til nødhjelpsarbeid i Haiti. Foto: EPA / Logan Abassi / FN / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Flere ordførere stiller seg i spissen for lokale bøsseinnsamlinger for Røde Kors. De oppfordrer kolleger over hele landet til å gjøre det samme, og gi et beløp per innbygger i sine respektive kommuner til nødhjelpsarbeid i Haiti.

- Det er et enormt engasjement lokalt, over hele landet. Normalt får vi 100 nye Facebook-medlemmer i uka. Nå har vi fått 600. Det forteller litt om engasjementet for de jordskjelvrammede, sier markedssjef Bernt G. Apeland i Røde Kors til NTB.

Han forteller at Røde Kors-frivillige over hele landet er mobilisert og gjennomfører bøsseaksjoner denne helgen. Bøsseaksjonene vil pågå også neste uke.

- Haiti trenger all den hjelp landet kan få. Det at ordførere over hele landet nå engasjerer seg er imponerende, sier president Sven Mollekleiv i Røde Kors.

1 krone per innbygger

Flere kommuner, blant dem Vågan kommune i Lofoten, har besluttet å bevilge 1 krone per innbygger i kommunen til arbeidet i Haiti gjennom Røde Kors.

- Det er jo en stor tragedie som har skjedd i Haiti, og en stor katastrofe for et folk som Vågan kommune har hatt samarbeid med ved to anledninger. Vi har faktisk vært vertskap for fredsforhandlingene i forkant av de demokratiske valgene som skjedde i Haiti, forteller ordfører Hugo Bjørnstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer