Ordførere i spissen for innsamling til Haiti

Gir et beløp per innbygger, og ber sine kollegaer gjøre det samme.

NØDHJELP: Flere ordførere stiller seg i spissen for lokale bøsseinnsamlinger for Røde Kors. De oppfordrer kolleger over hele landet til å gjøre det samme, og gi et beløp per innbygger i sine respektive kommuner til nødhjelpsarbeid i Haiti. Foto: EPA / Logan Abassi / FN / Scanpix
NØDHJELP: Flere ordførere stiller seg i spissen for lokale bøsseinnsamlinger for Røde Kors. De oppfordrer kolleger over hele landet til å gjøre det samme, og gi et beløp per innbygger i sine respektive kommuner til nødhjelpsarbeid i Haiti. Foto: EPA / Logan Abassi / FN / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Flere ordførere stiller seg i spissen for lokale bøsseinnsamlinger for Røde Kors. De oppfordrer kolleger over hele landet til å gjøre det samme, og gi et beløp per innbygger i sine respektive kommuner til nødhjelpsarbeid i Haiti.

- Det er et enormt engasjement lokalt, over hele landet. Normalt får vi 100 nye Facebook-medlemmer i uka. Nå har vi fått 600. Det forteller litt om engasjementet for de jordskjelvrammede, sier markedssjef Bernt G. Apeland i Røde Kors til NTB.

Han forteller at Røde Kors-frivillige over hele landet er mobilisert og gjennomfører bøsseaksjoner denne helgen. Bøsseaksjonene vil pågå også neste uke.

- Haiti trenger all den hjelp landet kan få. Det at ordførere over hele landet nå engasjerer seg er imponerende, sier president Sven Mollekleiv i Røde Kors.

1 krone per innbygger

Flere kommuner, blant dem Vågan kommune i Lofoten, har besluttet å bevilge 1 krone per innbygger i kommunen til arbeidet i Haiti gjennom Røde Kors.

- Det er jo en stor tragedie som har skjedd i Haiti, og en stor katastrofe for et folk som Vågan kommune har hatt samarbeid med ved to anledninger. Vi har faktisk vært vertskap for fredsforhandlingene i forkant av de demokratiske valgene som skjedde i Haiti, forteller ordfører Hugo Bjørnstad.

Rindal og Åfjord i Sør-Trøndelag har gitt 10 kroner per innbygger til Røde Kors, og oppfordrer alle andre kommuner til å gjøre det samme.

 I Aust-Agder har Gjerstad kommune gjort det samme og er stolte av at de er første kommune i sitt fylke som bidrar.

Også i Tønsberg i Vestfold og Flesberg i Buskerud har ordførerne stilt seg i spissen for bøsseaksjoner til inntekt for Røde Kors.

Artistdugnad

I helgen bestemte også representanter for Musikk-Norge å i gang en dugnad for å få inn penger til hjelpearbeidet i Haiti. Avspark for dugnaden finner sted med en stor konsert søndag 24. januar på Rockefeller i Oslo.

Flere kjente artister er allerede bekreftet til støttekonserten neste helg, som skal samle inn penger til arbeidet Kirkens Nødhjelp og Røde Kors gjør for de jordskjelvrammede.

Søndag formiddag hadde Røde Kors totalt samlet inn godt over 5 millioner kroner til hjelpearbeidet i Haiti, opplyser markedssjef Bernt G. Apeland til NTB.

Redd Barna: 5,2 millioner

Også til Redd Barnas hjelpearbeid strømmer pengene inn. Søndag formiddag hadde organisasjonen samlet inn totalt 5,2 millioner kroner til jordskjelvrammede i Haiti, forteller markedssjef Tove Hauge i Redd Barna til NTB.

Og i Tromsø har Prosjekt Haiti, som driver den norske skolen Petit Troll i Port-au-Prince, var aktiv gjennom hele helgen med flere frivillige bøssebærere i sving.

Fredag hadde arbeidsgruppen i Tromsø hadde fått inn 167.000 kroner på kontoen, forteller Kristine Andreassen, uformell leder for prosjektets arbeidsgruppe i ishavsbyen.

- Over helgen håper vi å mobilisere nettverket vårt, blant annet studenter, vennskapsskoler og bedrifter som tidligere har støttet oss, til å stille flere frivillige bøssebærere, sier hun.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer