Ordførere tordner mot Listhaug: - Jeg er forbanna

Listhaug ber om flyktningstopp i flere kommuner for å unngå «svenske tilstander». Nå krever flere ordførere at Listhaug beklager.

VIL HA FLYKTNINGSTOPP: Frp-nestleder Sylvi Listhaug går inn for å innføre flyktningstopp for områder i Norge der flyktningandelen ifølge partiet er for høy. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VIL HA FLYKTNINGSTOPP: Frp-nestleder Sylvi Listhaug går inn for å innføre flyktningstopp for områder i Norge der flyktningandelen ifølge partiet er for høy. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

To dager før det ble kjent at Sylvi Listhaug (Frp) hadde fått plass i regjeringen igjen, gikk Frp-nestlederen hardt ut i flere norske medier og slo «getto-alarm».

Listhaug kunngjorde at hun går inn for å innføre flyktningstopp for områder i Norge der flyktningandelen ifølge partiet er for høy.

Det var VG som først omtalte at Frp i sin nye rapport om innvandring og integrering går inn for å innføre flyktningstopp til sju kommuner partiet mener har for høy andel ikke-vestlige innvandrere.

I sin 1. mai-tale til de frammøtte på Strømø torg i Drammen sa hun at dette er fordi partiet vil unngå «svenske tilstander».

Listhaug vil at kommuner som har 15 prosent eller høyere andel ikke skal bosette flere flyktninger.

- Gjør de det, får de ikke en krone i støtte fra staten. Det gjelder Oslo, Lørenskog, Drammen, Skedsmo, Rælingen, Ullensaker og Askim, sier hun.

- Det er ikke sant

Nå tordner ordførerne i Skedsmo, Lørenskog og Rælingen tilbake mot Listhaug, som de mener går altfor langt ved å si at det er fare for at kommunene ender opp med «innvandrergettoer».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer