Ordføreren: - Jeg har selv vært og knust dører og fått ut folk

90 personer har så langt blitt innlagt med mulige røykskader i Lærdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ordfører Jan Geir Solheim (Sp) i Lærdal har i natt selv vært med i redningsarbeidet i forbindelse med storbrannen som har rammet Lærdalsøyri.

- Jeg har selv vært og knust dører og fått ut folk. Det er ganske dramatisk, til slutt måtte jeg komme meg hit hvor det er strømtilgang, slik at jeg kan være tilgjengelig, sier han til TV2.

- Liv og helse Også overfor avisa Firda uttrykker ordføreren stor bekymring.

- Vi har en unik trehusbebygging med 170 hus i et vernet område, men dette er ikke prioriteten vår nå. Det er liv og helse, sier han til avisa. Dagbladet har foreløpig ikke lykkes i å få kontakt med Solheim.

NRK skriver klokka 10.25 at 90 personer er innlagt ved Lærdal sykehus etter å ha pustet inn røyk. Alt av helsepersonell i område bes komme på jobb om de har mulighet.

52 innlagt på sykehus Det var klokka 22.54 lørdag kveld brøt at det ut brann i en bolig på Lærdalsøyri i den vestlige delen av Lærdal kommune.

Klokka 09.00 bekrefter operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt, Kjetil Avsnes, at minst 30 bolighus er totalt nedbrent. Lærdal kommune opplyser på sine hjemmesider at 52 personer er innlagt på sykehuset og at 300 personer har vært til vurdering.

- Vi har ikke den totale oversikten nå, men vi vet at minst 30 boliger skal være nedbrent og et ukjent antall næringsbygg og boliger skal være skadet, sier Avsnes til Dagbladet.

Tar fortløpende vurderinger Det er kalt inn ekstra mannskap ved sykehuset. Fire ambulanser er i området, og det blir fortløpende vurdert å sende inn flere ressurser til området. Helse Førde er i kontakt med de omkringliggende helseforetak dersom det blir aktuelt å øke beredskapen ytterligere.

- Så langt ser det ut til at Lærdal er i stand til å ta hånd om situasjonen, men det vil bli fortløpende vurdert, sier Ulvedal.

STORBRANN: Minst 30 bygninger skal være totalskadd i brannen i Lærdalsøyri. 
Foto: Arne Veum / NTB scanpix
STORBRANN: Minst 30 bygninger skal være totalskadd i brannen i Lærdalsøyri. Foto: Arne Veum / NTB scanpix Vis mer