Ordføreren: - Setter spor

Nok en gang rammes Haramsøy av familiedrap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nok en gang er det vesle samfunnet på Haramsøy rammet av en tragedie. I går ble et ektepar funnet drept bak låste dører i sitt eget hjem. Politiet jobber ut fra en teori om at mannen (28) tok livet av sin 27-årige kone, før han tok sitt eget liv.

De to barna ble sendt til besteforeldrene i Litauen for omtrent en uke siden.

Dette er andre gang på få at det lille lokalsamfunnet rammes av en grufull familietragedie. Sommeren 2001 ble Gunnvor Zivertsen (36) drept av sin samboer. Etter å ha kvalt sin kone, satte 44-åringen fyr på huset. Både mannen og parets tre barn døde i brannen.

Vonde minner

- De vonde minnene fra den tragedien var i ferd med å gro, men nå kommer alt tilbake. Folk her er helt knust, sa sokneprest Michael Hoffmann til Dagbladet i går. Han åpnet kirkedørene for lokalbefolknigen etter den triste nyheten hadde nådde innbyggerne.

Ordføreren i Haram kommune, Bjørn Sandnes, beskriver situasjonen for lokalsamfunnet som dramatisk.

- Jeg synes folk takler dette godt, men det er klart de er fortvilet. Sist gang var det en familie på fem som døde, det setter sine spor. I et såpass lite lokalsamfunn er det tøft med to slike hendelser, sier han til Dagbladet.no, og legger til:

- Det er en tragedie for et lite lokalsamfunnet å få to slike saker etter hverandre. Kommunens jobb nå er å støtte lokalbefolkningen, særlig skolebarna og kollegene til kvinnen som nå er død, sier Sandnes

KOM IKKE PÅ JOBB: Kollegene ble bekymret når kvinnen (27) ikke kom på jobb eller svarte på telefeonen, og reiset hjem til henne. Her ble hun og mannen (28) funnet drept. Foto: EINAR GÅSEIDE
KOM IKKE PÅ JOBB: Kollegene ble bekymret når kvinnen (27) ikke kom på jobb eller svarte på telefeonen, og reiset hjem til henne. Her ble hun og mannen (28) funnet drept. Foto: EINAR GÅSEIDE Vis mer

Gjort nok?

Paret som døde i går var litaunere. De hadde bodd på den lille øya i halvannet år. Mannen som drepte Zivertsen og sine barn for seks år siden var kvoteflyktning fra Chile.

- I begge tilfeller er utenlandske statsborgere involvert. Nå bør vi gå gjennom hjelpeapparatet for å undersøke om det er noe vi kunne gjort annerledes, sier Bjørn Sandnes, ordfører i Haram, til Dagbladet.no.

Han ønsker å se nærmere på om kommunen fanger godt nok opp problemer blant innvandrerbefolkningen

- Vi er et flerkulturelt samfunn, nå må vi spørre oss om det er noe vi kunne ha gjort annerledes?

Ordføreren: - Setter spor
<B>SEKS ÅR SIDEN SIST</B>: En mann drepte seg selv, sin samboer og deres tre barn i dette huset.