Ordføreren arresterer politiet

Ordføreren i Froland mener lensmannen i bygda pynter på virkeligheten. I dag er det oppvaskmøte hos lensmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige søndag ble en 31 år gammel biltyv skutt og drept i Froland. En 22 år gammel mann og hans far (52) er siktet for å ha skutt biltyven. Drapet rystet lokalsamfunnet, og har naturlig nok satt sitt preg på julehøytiden.

Krever større synlighet

Lensmann i Froland, Øystein O. Krogstad, bekreftet overfor NTB like etter drapet at nabolaget hvor de dødelige skuddene ble avfyrt, har vært plaget av hærverk og flere forsøk på biltyverier den siste tida. Ifølge Agderposten skal lensmannen ha sagt at det kun har vært ett biltyveri, tre bilinnbrudd og to innbrudd på planteskolen i løpet av det siste året - en tilstandsrapport ordføreren i kommunen, Sigmund Pedersen, mener er å pynte på virkeligheten.

- Det er en virkelighet som er pyntet på og som dessverre er fjernt fra virkeligheten folk i dette området har opplevd, sier ordføreren til Agderposten.

Han ønsker ikke å kritisere lensmannsetaten, men er tydelig på at han mener politiet har vært for lite aktive og synlige i det kriminelle miljøet som har fått utvikle seg i deler av Froland.

- Politiet må i større grad ut og forstyrre de kriminelle miljøene og forebygge kriminalitet.

Ordføreren på besøk

Lensmann Krogstad står fast på at han har gitt et riktig virkelighetsbilde.

- Jeg føler ikke jeg har pyntet på noe. Jeg står fortsatt på at det ikke er Texastilstander her, sier lensmannen til Dagbladet.no.

At politiet burde vært mer synlige, er han derimot enig i. Men det er et spørsmål om ressurser, sier han.

- Jeg skulle selvsagt ønske at vi kunne vært mye mer synlige. Det siste året har vi prioritert videregående skole og ungdomsskole, og sett gode resultater fra det. Men en skulle selvsagt ønske en kunne gjort mer.

- Men jeg mener at med de ressursene vi har per i dag, så er vi så synlige som vi kan få blitt. Jeg håper politikerne kommer på banen og gjør noe med politibudsjettet. Når det er sagt, må vi stikke fingeren i jorda og forvalte det vi har, sier lensmannen.

I dag møtes de to på lensmannens kontor. Krogstad er overbevist om at det vil komme bare godt ut av møtet.

- Nå skal ordfører og lensmann sette seg ned og diskutere tingenes tilstand i Froland. Jeg tror vi skal bli enige. Nå må vi ikke lage mer bråk ut av dette.

(Dagbladet.no)

KRITISK: Ordføreren i Froland kommune, Sigmund Pedersen, vurderer å starte en folkeaksjon for å få mer synlig politi i kommunen. Foto: SCANPIX
- PYNTER IKKE: Lensmann i Froland, Øystein Krogstad, sier han gir et riktig bilde av den kriminelle tilstanden i Froland. I dag får han besøk av ordføreren. Foto: SCANPIX