Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ordføreren avhørt i dag

Politiet tok skriftprøve av sjikane-mistenkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den permitterte Suldal-ordføreren Andreas Drarvik (Sp) har forklart seg for politiet og avgitt fingeravtrykk. Han vil ha sexsjikane-saken avklart så raskt som mulig.

Fredag morgen ble den permitterte Suldal-ordføreren avhørt av politiet. Drarvik er mistenkt for sexsjikane mot en Sauda-kvinne.

- Han ønsker å medvirke til at denne saken blir oppklart, sier advokat Endre Skjørestad til NTB.

Mistanken ikke styrket

Ifølge Stavanger Aftenblads nettavis kom det ikke noe fram under avhøret som har styrket mistanken mot senterpartiordføreren. Det opplyste politiet på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

- Denne saken ligger nå i hendene på politiet, sier Skjørestad. Lensmannen i Sauda, Bjørn Harding Karlsen, regner med å avslutte etterforskningen fredag. Saken blir så sendt videre til jurist som avgjør om Suldal-ordføreren skal siktes.

Den 30 år gamle kvinnen fra Sauda har politianmeldt flere tilfeller av grov sexsjikane. Flere ganger har vinduer og dører blitt tilgriset med slibrige ord. Kvinnen mener det er Drarvik som står bak sjikanen.

Under avhøret fredag formiddag tok politiet skriftprøve av Drarvik for å sammenligne med de sjikanøse ordene som er skrevet på kvinnens hus.

Flere vitner har observert den permitterte ordføreren i kvinnens hage. I en pressemelding torsdag innrømmet Drarvik at han var på kvinnens eiendom da vitnene observerte ham. Han forklarer besøket med at han og hans familie har hjulpet kvinnen den siste tiden.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!