ORIENTERTE BYSTYRET: Bergen-ordfører Trude H. Drevland orienterte gruppelederne i bystyret om saken der Jan Sverre Stray (H) er under etterforskning for grov korrupsjon. Foto: Caroline Ørvik
ORIENTERTE BYSTYRET: Bergen-ordfører Trude H. Drevland orienterte gruppelederne i bystyret om saken der Jan Sverre Stray (H) er under etterforskning for grov korrupsjon. Foto: Caroline ØrvikVis mer

Ordføreren bekrefter den korrupsjonssiktedes identitet

Ordføreren har oppfordret Jan Sverre Stray (H) til å søke permisjon fra alle sine verv mens saken pågår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bergen-ordfører Trude H. Drevland orienterte i dag gruppelederne i bystyret i Bergen om saken der et bystyremedlem er under etterforskning for grov korrupsjon.

- Politiet ønsket ikke å identifisere vedkommende i offentligheten, men har gitt oss som delarbeidsgiver navnet på vedkommende. Jeg har bedt politiet og politiadvokatene om å gå ut med navn. Her er det 67 representanter i bystyret og vi trenger en avklaring av den grunn, sier ordføreren.

- Politiet aksepterte beslutningen - Av de grunner jeg har nevnt velger jeg som ordfører å bekrefte vedkommendes identiet. Det er bystyremedlem Jan Sverre Stray som er siktet og varetektsfengslet i saken. Politiet er kjent med at jeg bekrefter siktedes identitet under dette orienteringsmøtet, fortsetter Drevland.

- Hvorfor er det riktig å identifisere vedkommende når politiet ikke vil gjøre dette?

- Veldig mange medier har gått ut med siktedes identitet. Saken har meget stor offentlig interesse og da fant jeg det riktig, også med bakgrunn i at jeg har ansvaret for 67 medlemmer i bystyret og at jeg har fått navnet av politiet. Politiet aksepterte min beslutning, sier Drevland til Dagbladet.

- Jeg har oppfordret Jan Sverre Stray gjennom hans advokat om å søke permisjon fra alle sine verv mens saken pågår. Jeg vil ikke be han om å trekke seg, sier hun.

Møtte politiet i dag Drevland var i møte med politiet kl. 10 i dag, og blant de som var tilstede var kommunaldirektør Robert Rastad og byrådsleder Monica Mæland (H).

- Politiet verken kunne eller ville kommentere videre etterforskningsskritt under vårt møte i dag. Så det var naturligvis heller ikke tema, sier Drevland.

Ordføreren opplyste under dagens orienteringsmøte at byrådsleder Monica Mæland (H) har tilbudt seg å være tilstede under møtet, men Drevland sier at hun ikke så dette som nødvendig. Etter spørsmål fra en av gruppelederne i bystyret understreket ordføreren av Mæland ikke hadde noen detaljkunnskap om saken når politiet ble varslet.

- Byrådsleder har ikke visst noe mer enn hun har informert meg om, sier hun.

- Helt ukomplisert sponsorstøtte Dagbladet snakket i går med forsvarsadvokat Rolf Knudsen som sier at mediedekningen har vært en enorm påkjenning for Høyre-politikeren Jan Sverre Stray (59).

Stray sier selv at pengeoverføringen var en helt ordinær sponsorstøtte til et arrangement for Vennebyen i Vestlandshallen, og advokat Rolf Knudsen understreker at ingen penger har gått til Høyre-politikeren personlig.

Politiadvokat Ole Bjørn Mevatne sa til Dagbladet i går at pengene er fakturert og overført til et selskap som avholdt et stort barnearrangement i Vestlandshallen i fjor.

- Vi snakker om et beløp som er over 100 000 kroner. Det, sammen med flere andre forhold, gjør at korrupsjonen blir grov. Den siktede politikeren har en posisjon som gjør at forholdet også blir grovt, sier Mevatne.