Bompengestriden:

Ordføreren ble kalt «jævla hore» og bompengesjefen ble drapstruet. Nå innfører kommunen vakthold

Etter råd fra politiet innfører Stavanger kommune vakthold på politiske møter framover. Den bitre bompengestriden i regionen er bakgrunnen.

STORE DEMONSTRASJONER: Rundt 3000 mennesker i Stavanger og Sandnes demonstrerte mot bomringen på Nord-Jæren i går. Frp-politiker Leif Arne Moi Nilsen var initiativtaker til demonstrasjonen i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.
STORE DEMONSTRASJONER: Rundt 3000 mennesker i Stavanger og Sandnes demonstrerte mot bomringen på Nord-Jæren i går. Frp-politiker Leif Arne Moi Nilsen var initiativtaker til demonstrasjonen i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det burde ikke være nødvendig, men vi ser at det er en ganske krass tone nå. Det er en del sinte folk som er mot bompenger, sier politistasjonssjef Odd Tveit Jørgensen til NRK.

Det er første gang han har gått ut og gitt råd til politikerne om vakthold på denne måten.

- Vi ser at det er en tilspisset situasjon, der mange er forbannet over hva som skjer.

Drapstrusler

De siste ukene har en krass bompengedebatt ført til en spesiell stemning i regionen. Bompengemotstandere har gått til personangrep på Stavanger-ordføreren, som ifølge NRK ble kalt «en jævla hore». De har også truet med å aksjonere i politikernes hager. Enkelte har gått så langt som å rette drapstrusler mot bompengesjef Trond Juvik.

(SIC): «Sykt at han våger å gå ut med navn. Han skulle hatt ei kule mellom øyene å en bomstasjon opp i rævva», skrev en person på Facebook i en melding rettet mot Juvik.

NRK har tidligere snakket med personen bak profilen som har lagt ut kommentaren. Vedkommende nektet for å ha noe med ytringen å gjøre:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer