STORE DEMONSTRASJONER: Rundt 3000 mennesker i Stavanger og Sandnes demonstrerte mot bomringen på Nord-Jæren i går. Frp-politiker Leif Arne Moi Nilsen var initiativtaker til demonstrasjonen i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.
STORE DEMONSTRASJONER: Rundt 3000 mennesker i Stavanger og Sandnes demonstrerte mot bomringen på Nord-Jæren i går. Frp-politiker Leif Arne Moi Nilsen var initiativtaker til demonstrasjonen i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix. Vis mer

Bompengestriden:

Ordføreren ble kalt «jævla hore» og bompengesjefen ble drapstruet. Nå innfører kommunen vakthold

Etter råd fra politiet innfører Stavanger kommune vakthold på politiske møter framover. Den bitre bompengestriden i regionen er bakgrunnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det burde ikke være nødvendig, men vi ser at det er en ganske krass tone nå. Det er en del sinte folk som er mot bompenger, sier politistasjonssjef Odd Tveit Jørgensen til NRK.

Det er første gang han har gått ut og gitt råd til politikerne om vakthold på denne måten.

- Vi ser at det er en tilspisset situasjon, der mange er forbannet over hva som skjer.

Drapstrusler

De siste ukene har en krass bompengedebatt ført til en spesiell stemning i regionen. Bompengemotstandere har gått til personangrep på Stavanger-ordføreren, som ifølge NRK ble kalt «en jævla hore». De har også truet med å aksjonere i politikernes hager. Enkelte har gått så langt som å rette drapstrusler mot bompengesjef Trond Juvik.

(SIC): «Sykt at han våger å gå ut med navn. Han skulle hatt ei kule mellom øyene å en bomstasjon opp i rævva», skrev en person på Facebook i en melding rettet mot Juvik.

NRK har tidligere snakket med personen bak profilen som har lagt ut kommentaren. Vedkommende nektet for å ha noe med ytringen å gjøre:

- De har ikke noe bevis på at jeg har skrevet dette, sier vedkommende, som hevder at andre må ha logget seg inn på Facebook-profilen og skrevet ytringen.

Juvik har ifølge kanalen anmeldt forholdet til politiet.

- Vi tar alle trusler veldig alvorlig og har som hovedregel at de blir politianmeldt, forteller beredskapssjef Torstein Nilsen i Stavanger kommune. Han bekrefter overfor NRK at de har en nær dialog med politiet om saken.

Hele sju av ti er imot den nye bomringen på Nord-Jæren, ifølge en fersk meningsmåling. Onsdag lammet 3.000 bomaksjonister trafikken i Stavanger og Sandnes i lengre tid for å markere sin motstand mot planene.

Prisene dobles

Aksjonen ble satt i verk i protest mot den kommende økningen av bompengeavgiften og 38 nye bomstasjoner som settes i drift fra 1. oktober. Bomstasjonene er satt opp fra Sandnes i sør til Stavanger og Randaberg i nord og Sola, Risavika og Hafrsfjord i vest.

For lette kjøretøy settes bomtakstene opp fra 20 til 22 kroner utenom rushtida i den såkalte Bymiljøpakken, mens prisen blir det dobbelte – 44 kroner – innenfor rushtida på morgen og ettermiddag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer