Ordføreren ble skremt av NAVs behandling av leieboeren

Nå vil Vestby-ordfører John Ødbehr ha opprydding i NAV.

STØTTE: Vestby-ordfører John Ødbehr (til venstre) var en viktig støtte for Raymond Johansen da han i 2009 fikk trøbbel med arbeidsgiveren og deretter med NAV. Johansen var på den tida hans leieboer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STØTTE: Vestby-ordfører John Ødbehr (til venstre) var en viktig støtte for Raymond Johansen da han i 2009 fikk trøbbel med arbeidsgiveren og deretter med NAV. Johansen var på den tida hans leieboer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom sin daværende leieboer Raymond Johansen fikk Vestby-ordfører John Ødbehr (H) i 2009 et førstehånds kjennskap til hvordan et møte med NAV kan oppleves.

- Det er vondt å se en leieboer sitte og gråte fordi hele samfunnet har slått ham i hodet. Raymond er en ressurssterk mann, og det er noe av det som skremmer meg mest, sier Ødbehr til Dagbladet.

Flengende oppgjør Slik Dagbladet skrev 13. august har Raymond Johansen (40) gitt ut boka «NAV - samfunnets utstrakte hånd?». Der beskriver han mareritt-lignende møter med NAV i Oslo og Vestby kommuner etter at han for tre år siden ble deprimert og mistet jobben.

Raymond Johansen flyttet i 2010 til Oslo, hvor han nå jobber som budbilsjåfør.

I perioden som NAV-klient gjorde han også hemmelig opptak av et ublidt møte med en NAV-saksbehandler i Oslo.Johansens opplevelser inspirerer nå John Ødbehr til et kraftig oppgjør med hele NAV-systemet.

- Som ordfører har jeg fulgt NAV fra sammenslåingsprosessen og fram til nå, og jeg synes hele NAV-reformen mangler rimelig mye. Det er frustrerende, både for brukere, politikere og de ansatte. Her må det ryddes opp. Dette er ikke det norsk sosialsystemet verdig, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer