BOPLIKT: Arendals ordfører Einar Halvorsen (H) vil nå fjerne boplikten i kommunen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
BOPLIKT: Arendals ordfører Einar Halvorsen (H) vil nå fjerne boplikten i kommunen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Ordføreren har snudd - nå forsvinner boplikten

Ordfører Einar Halvorsen i Arendal vil fjerne boplikten i hele kommunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Arendal kommune har hatt full boplikt i alle år. Nå har Høyre-ordfører Einar Halvorsen snudd, skriver Finansavisen i dag.

Halvorsen regner, ifølge Agderpostens nettutgave, med å få med seg bystyret på å fjerne boplikten. Høyre, Frp og Venstre vil trolig sørge for flertall.

Endelig avgjørelse - I formannskapet ble det et 5 - 4-flertall for å oppheve boplikten. Saken skal til endelig avgjørelse i bystyret på neste møte 30. januar, sier ordføreren.

Han viser overfor Finansavisen til at mange partier har vært i tvil om hvordan boplikten fungerer.

- Er den så utvannet at vi ikke klarer å kontrollere den? spør Halvorsen.

Få saker Ifølge ordføreren kommer boplikt-ordningen opp ved spesielle eiendommer i strandsonen.

- Men de er så få, og problemet er svært lite ettersom eiendommene som regel overføres til arvinger, hvilket fritar dem for boplikt. På de eiendommene som legges ut for salg, har det vist seg at det i stor grad er lokale kjøpere, sier Halvorsen til Finansavisen.

Han viser så til eksempler på at eiendommer i 10-millionersklassen har blitt kjøpt av Oslo-folk som flytter for godt og bosetter seg i Arendal.

Flere nyheter Ap tok regi og boplikten fjernes
Geilo kryr av hyttebiler - her er favorittene
Rike trosser markedet - bygger palasser i fjellet