Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ordføreren i Madrid er møkk lei hundedritt. Nå lanserer hun en «sjokk-plan» for å rydde opp

Plukk opp etter hunden din, ellers risikerer du å måtte jobbe med å vaske gatene, lyder den klare advarselen fra ordføreren.

-PLUKK OPP: Ordføreren i Madrid ber nå hundeeiere om å skjerpe seg, og truer med saftige bøter dersom de ikke lytter til advarslene. Foto: NTB Scanpix
-PLUKK OPP: Ordføreren i Madrid ber nå hundeeiere om å skjerpe seg, og truer med saftige bøter dersom de ikke lytter til advarslene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ordføreren i Madrid, Manuela Carmena, har sett seg møkk lei av hundeeiere som ikke plukker opp dritten etter sine firbeinte venner. Nå går byen drastisk til verks for å renske opp i gatene.

Carmena informerte mandag om at politiet nå vil være på utkikk etter hundeeiere som ikke rydder opp etter sine kjæledyr.

Kommunen står for gummihansker Hundenes beste venn risikerer bøter på opp til 1500 euro (13 800 kroner), eller muligens helgearbeid med å rengjøre byens gater, dersom de ikke finner fram en plastpose etter at hunden har gjort sitt fornødne, melder nyhetsbyrået AP. 

- Det er fortsatt ekskrementer i gatene, i parker og andre steder til tross for flere offentlige holdningskampanjer og utdeling av flere millioner gratis poser til å samle hundebæsj, heter det i en uttalelse fra byrådet, ifølge The Guardian.

Avisa El Confidencial skriver at advarselen til byens late hundeeiere er en del av Carmenas pågående kamp for å gjøre Madrid til en av de reneste byene i Europa. 

De som ikke ønsker å betale bøtene, som varierer fra 750 til 1500 euro, kan velge å rengjøre Madrids gater fra ni om morgenen til klokka 14 i helgene. I så fall vil kommunen stå for gummihansker, en vest og passende støvler, skriver avisa. 

«Møkkakart» Politiet skal i første omgang lete etter to- og firbeinte lovbrytere i to bydeler som er «spesielt skitne». 

- Kommunen har laget en «sjokk-plan» for å bekjempe disse lovbruddene, som snart skal iverksettes i to bydeler, heter det i uttalelsen fra byrådet.

Kommunen har også laget et kart som skal vise hvilke deler av byen som er hardest rammet av hundenes dobesøk. 

Flere spanske byer har tidligere kommet opp med kreative løsninger for å få folk til å plukke opp etter hundene sine, ifølge The Guardian.

I Tarragona varslet de i fjor at de ville ta DNA-prøver av hundeavføring for å spore opp eierne som ikke plukket opp etter kjæledyrene sine. I byen Brunete gikk de i 2013 så langt som å levere hundelort på trappa til «eierne» i små esker merket med «gjenglemte eiendeler», skriver avisa. 

MØKK LEI:Ordføreren i Madrid, Manuela Carmena, advarer hundeeiere om at de risikerer bøter eller helgearbeid dersom de ikke plukker opp etter hundene sine. Foto: Natacha Pisarenko/AP/NTB Scanpix
MØKK LEI:Ordføreren i Madrid, Manuela Carmena, advarer hundeeiere om at de risikerer bøter eller helgearbeid dersom de ikke plukker opp etter hundene sine. Foto: Natacha Pisarenko/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart