Ordføreren om pågripelsen av de Tina-siktede: - Dette rammer Lyngdal hardt

- Vi er rystet, sier sognepresten.

 FIRE PÅGREPNE:  Politiet bekrefter at de har pågrepet og siktet i alt fire personer for drapet på Tina Jørgensen i Stavanger i år 2000.
FIRE PÅGREPNE: Politiet bekrefter at de har pågrepet og siktet i alt fire personer for drapet på Tina Jørgensen i Stavanger i år 2000.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dette rammer Lyngdal hardt. I en liten kommune som Lyngdal med 8500 innbyggere, er dette veldig alvorlig.

Det sier ordfører Jan Kristensen i Lyngdal kommune til Dagbladet om den alvorlige utviklingen i Tina Jørgensen-drapssaken.

Etter 15 år har politiet pågrepet og siktet fire menn, alle med tilknytning til Lyngdal, for drapet på Tina Jørgensen (20) i år 2000 i Stavanger.

- Våre tanker går til familiene her, men spesielt til offeret i denne saken, sier Kristensen, som opplyser at kommunen er i kriseberedskap hvis behovet for hjelp skulle oppstå.

Han presiserer imidlertid at man ikke vet utfallet i denne saken.

- Det er ennå tidlig, sier Kristensen.

- Venter med klump i halsen Sogneprest i Lyngdal Ragnhild Synnøve Lied, forteller til Dagbladet at lokalsamfunnet er rystet over utviklingen i drapssaken.

- Vi venter med en klump i halsen på å få vite hvem dette kan være. De må ha båret med seg en stor hemmelighet i alle disse årene. Det er utenkelig at man klarer å leve med noe som dette i så lang tid, sier sogneprest Lied.

Også hun ber om at man husker på at denne saken har blitt henlagt ved flere anledninger tidligere.

- Det er viktig at vi ikke forhåndsdømmer. Politiet må få gjøre dette skikkelig.

Hun tenker også på familien til de personene som nå er drapssiktet.

- På 15 år har man kanskje stiftet en egen familie.

Forsvant i 2000 Tina Jørgensen forsvant etter å ha vært ute på byen i Stavanger sentrum natt til 24. september 2000. 26. oktober ble hun funnet skjult i en kum ved en kirke på Jæren, tre mil unna.

I alle årene etter den uløste drapssaken, har det hele tida, med jevne mellomrom, kommet tips til politiet. I 2013 gjenåpnet de saken, men kom ingen vei.

Nylig fikk de derimot tips som førte dem til en 36 år gammel mann som de pågrep onsdag, i en bolig i Lyngdal. Det ble kjent torsdag.

Bare timer senere bekreftet politiet at de hadde pågrepet ytterligere en annen mann, også han 36 år gammel. Så ble både mann nummer tre og fire pågrepet utover kvelden.

Nå skal det altså dreie seg om fire menn, som er pågrepet for drapet i 2000.