Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ordføreren tente lys for rasofre - de tre savnede ikke funnet

Fortsetter ved dagslys mandag.

MASSIVT RAS: Videoen viser området på Sørum som ble rammet av et massivt jordras torsdag ettermiddag. Tre personer omkom i raset. Video: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sørum-ordfører Marianne Grimstad Hansen (H) tente søndag lys til minne om de tre litauerne som ble tatt av det store leirraset på Sørum torsdag

Rundt 60-70 personer møtte opp på minnemarkeringen og lystenningen søndag, både naboer og landsmenn til de tre savnede. Markeringen var et privat initiativ.

27 år gamle Paulius Kuliecius, Arturas Miskinis (37) og Darius Sciukas (47) kom alle fra Pagiriai, en landsby med noen få hundre innbyggere i Kedainiai-distriktet.

TENTE LYS: I forbindelse med skredulykken deltOK ordfører Marianne Grimstad Hansen på minnemarkering ved Knatten i Sørum søndag ettermiddag.
Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
TENTE LYS: I forbindelse med skredulykken deltOK ordfører Marianne Grimstad Hansen på minnemarkering ved Knatten i Sørum søndag ettermiddag. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix. Vis mer

Søket etter de tre litauerne fortsatte søndag fram til minneseremonien klokka 15, men har så langt ikke gitt resultater.

Metalldetektor

- I helgen er det brukt metalldetektorer i området der det ble funnet en motorsag og en hanske fredag, men det har ikke vært utslag, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

I tillegg til gravemaskiner, har krimteknikere fra politiet, geologer og ambulansepersonell deltatt i letingen etter de tre savnede.

- Letingen blir gjenopptatt når dagslyset kommer mandag, sier politiets operasjonsleder.

Over 100 dekar

Leteforholdene er fortsatt vanskelige og det benyttes blant annet gravemaskiner i arbeidet.

Jordmassene dekker over 100 dekar, og har på det meste har blitt flyttet opp mot en kilometer.

Mannskaper fra politiet går igjennom massene som gravemaskinene tar ut.

JORDRAS: Tre personer ble tatt av det massive jordraset, og politiet opplyser at disse antas å være omkommet. Video: Svein Albertsen Vis mer

I alt seks arbeidere fra Litauen jobbet med skogsarbeid da raset gikk. Tre av dem klarte å rømme unna leirmassene.

(NTB/Dagbladet).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!