GIFTER SEG: Ordfører Fabian Stang skal i juni gifte seg med Catharina Munthe. Men planene om 200 gjester i Rådhuset på selve bryllupsdagen og en regning på 70.000 kroner ble for drøyt, og mandag trakk Stang selv forslaget om en mottakelse. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
GIFTER SEG: Ordfører Fabian Stang skal i juni gifte seg med Catharina Munthe. Men planene om 200 gjester i Rådhuset på selve bryllupsdagen og en regning på 70.000 kroner ble for drøyt, og mandag trakk Stang selv forslaget om en mottakelse. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

Ordføreren ville ha 200 gjester på Oslos regning

Skattebetalerne skal likevel ikke betale for Fabian Stangs mottakelse i Rådhuset når han gifter seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Oslos skattebetalere skal likevel ikke betale for ordfører Fabian Stangs mottakelse i Rådhuset når han gifter seg i juni.

Internt press fra partifeller i Høyre medvirket til at Stang måtte vrake planene, skriver VG.

18. juni gir Stang og hans kjæreste Catharina Munthe hverandre sitt ja. Men planene om 200 gjester i Rådhuset på selve bryllupsdagen og en regning på 70.000 kroner ble for drøyt, og mandag trakk Stang selv forslaget om en mottakelse.

- Jeg har forståelse for den kritikken som har kommet fram i forhold til kostnader knyttet til en mottakelse, og den valgte løsningen vil gjøre at skattebetalerne ikke belastes med en krone. Jeg er mest opptatt av at dette skal bli en stor dag for Catharina, sier Fabian Stang.

- Dette kom skjevt ut fra starten, med fokus på kostnaden på 70.000 kroner. Det beløpet skulle jo også dekke leie av Rådhuset, påpeker Stang.

Likevel får ordføreren oppfylt ønsket om å gifte seg i Rådhuset. Det betyr at bygningen også åpnes for vielser for folk flest. Forretningsutvalget i Oslo kommune vedtok mandag enstemmig at de vil ta initiativ til å inngå et samarbeid med Byfogden med sikte på å åpne Rådhuset for vielser igjen.

Det har vært foretatt vielser i Oslo rådhus siden 1952, men da byfogden i 1994 flyttet til Oslo tinghus, fulgte også seremoniene med dit.

(NTB)