Ordførerkandidat boikotter lokalavisa

Føler seg uthengt.

Taus: Den nylig oppnevnte ordførerkandidaten i Ringbu Arbeiderparti, Iver Hammer (t.h), vil ikke uttale seg til avisa Gudbrandsdølen Dagningen som han mener har drevet personforfølgelse. FOTO: BJØRN ERIK RYGG LUNDE
Taus: Den nylig oppnevnte ordførerkandidaten i Ringbu Arbeiderparti, Iver Hammer (t.h), vil ikke uttale seg til avisa Gudbrandsdølen Dagningen som han mener har drevet personforfølgelse. FOTO: BJØRN ERIK RYGG LUNDEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ringebu Arbeiderpartis nye ordførerkandidat, Iver Hammeren, har startet valgkampen med å boikotte lokalavisa Gudbrandsdølen Dagningen. Hammeren ble onsdag enstemmig valgt til partiets ordførerkandidat foran høstens valg.  

- Skal gå greit Før han takket ja til å stille, orienterte han om sitt valg å boikotte lokalavisa.  

- Jeg har bare gjort det klart at vi ikke vil kommentere noe til avisa slik de har behandlet meg, og lokallaget støtter opp om den beslutningen, forklarer Hammeren overfor Dagbladet.

Nominasjonskomiteens leder og tidligere Ringebu-ordfører Erik Winther (Ap) støtter Hammeren og tror det skal gå greit å bli hørt i valgkampen.

- Vi skal nok få fram budskapet vårt. Lokalavisa har stort sett skrevet det som på godt norsk kalles møkk om Ringebu Arbeiderparti og Iver Hammeren. Så nå spørs det bare om avisa skjønner hva de har gjort med et enkeltmenneske og tar det innover seg, sier Winther til Kommunal Rapport.

Personforfølgelse Hammeren er kjent som en av utbyggerne bak leilighetskomplekset «Krystallen» i Kvitfjell. Byggeprosjektet ble heftig kritisert og mange av kjøperne kunne ikke gjøre opp for seg. Lokalavisa dekket striden rundt dette, og har ifølge Hammeren drevet personforfølgelse.  

Ansvarlig redaktør i Gudbrandsdølen Dagningen, Kristian Skullerud, sier til Dagbladet at dette er en sak som er vanskelig å ta alvorlig.

- Det er betenkelig at Hammeren blander inn sine private og forretningsmessige roller i det politiske. Og når det gjelder påstandene hans om personforfølgelse, så er det tatt ut av lufta. Han har stått for en rekke kontroversielle byggeprosjekter som vi har skrevet om, og vi har hele tiden gitt han muligheten til å kommentere, sier Skullerud til Dagbladet.

Få til dialog Assisterende partisekretær i Arbeiderpartiet, Odd Erik Stende, kommenterer overfor NRK at de har vært i kontakt med lokallaget I Ringebu. De oppfordrer kandidaten og kommunepartiets ledelse om å få til en dialog med avisa. Han vil ikke kommentere Hammerens vurderinger av saken ovenfor NRK.  

- På generelt grunnlag vil jeg si at vi ønsker en åpen linje til media, det er en grunnleggende del av demokratiet vårt og det gjelder for alle våre tillitsvalgte.  

«Krystallen» skulle bli Norges største og mest luksuriøse leilighetskompleks i fjellet, men slik ble det ikke. Det ble fort et symbol på kollapsen i bolig og fritidsmarkedet.

Les også: Vi blir behandlet som kriminelle